Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

Innovatie Arena ‘Bodem en Innovatie’

Categorie:Symposium
Adres:De Leeren Lampe, Almelosestraat 2 te Raalte
Plaats:Raalte
Datum:28-08-2015
Tijd:12:00 - 16:30 uur

Innovatie in de agrarische sector gaat hard. Boeren, loonwerkers en overige ondernemers zijn daarom van harte welkom op de Innovatie Arena: Bodem en Innovatie op 28 augustus a.s. van 12.00 tot circa 16.30 uur in Raalte tijdens Stöppelhaene. Precies passend bij 2015: het ‘Jaar van de Bodem’. De Innovatie Arena biedt ondernemers, vooral uit de agrarische sector, goede ideeën en interessante innovaties. Zo komt innovatie op het eigen bedrijf dichterbij.

Na ontvangst met broodjesbuffet vertelt keynote speaker en bodemdeskundige Coen ter Berg over de bodem en hoe een gezonde bodemvruchtbaarheid in stand te houden. Dit kan met vertrouwde technieken, maar ook met slimme innovaties zoals precisietechnieken en samenwerking met andere sectoren. Alles gericht op een gezonde bodem en duurzaam rendement. Aansluitend volgt een paneldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Roland Kip, directeur LTO Noord. De panelleden zijn Hester Maij, gedeputeerde voor landbouw van de provincie Overijssel, Walter Veenhuis, innoverend ondernemer van Veenhuis Machines en bodemdeskundige Coen ter Berg.

Na dit plenaire gedeelte kunnen bezoekers deelnemen aan twee van de zes aangeboden Inspiratiesessies. De inspiratiesessies gaan bijvoorbeeld over het samenwerken tussen veehouderij en akkerbouw met Agnes van den Pol, lector Beweiding, en Gera van Os, lector Duurzaam Bodembeheer bij CAH Vilentum. Of over hygiënisering van mest en precisietoediening met Walter Veenhuis van Veenhuis Machines. Ondernemers die willen innoveren volgen een inspiratiesessie bij innovatie adviseur Sander Polman, en Johan Temmink van ForFarmers en Gerrit Schilstra van Agrifirm Exlan vertellen over de aanwezigheid van bodemmineralen vanuit Vruchtbare Kringloop Overijssel.

Speciaal voor loonwerkers delen Louis Claessens van loonbedrijf Volkerink en Coen ter Berg ervaringen met nieuwe technieken. Bovendien verzorgt Jan van Beekhuizen van de Rabobank een inspiratiesessie over innovatie in de landbouw. 2 De Stöppelhaene, Sallands oogstfeest in Raalte, is een mooi decor voor deze Innovatie Arena.

ForFarmers verzorgt inspiratiesessie over de Vruchtbare Kringloop Overijssel (inspiratiesessie 4)
Veebedrijven kunnen nog veel verbeteren aan de vruchtbaarheid van de bodem. Melkveehouders in Overijssel kunnen met het project Vruchtbare Kringloop Overijssel aan de slag met het verder sluiten van de kringloop op het eigen bedrijf. Maak kennis met de mogelijkheden om uw mineralenbenutting te verhogen, uw verliezen te beperken en uw rendement te verbeteren. In deze inspiratiesessie geeft Johan Temmink van ForFarmers u praktische handvatten voor het verder verhogen van het organische stofgehalte, verbeteren van bodemstructuur en –leven en het voorkomen van uitspoeling: kortom, de kringloop te sluiten.  

Programma
12.00 uur ontvangst met broodjesbuffet
12.45 uur welkom door dagvoorzitter Roland Kip
13.00 uur keynote speaker Coen ter Berg
13.30 uur paneldiscussie o.l.v. Ronald Kip met Coen ter Berg, Hester Maij en

Walter Veenhuis
14.00 uur inspiratiesessie ronde 1: maak uw keuze
15.00 uur inspiratiesessie ronde 2: maak uw keuze
16.00 uur borrel en netwerken

Locatie
De Leeren Lampe, Almelosestraat 2 te Raalte (ingang en parkeren aan de achterzijde van het gebouw).

Aanmelden
Aanmelden kan via de webpagina van de Kennispoort Zwolle. Klik op "ik meld mij aan" om de 2 inspiratiesessies te kiezen die u wilt volgen of stuur een e-mail met uw contactgegevens (zo volledig mogelijk met naam, bedrijfsnaam, mailadres, telefoonnummer en postadres) én uw keuze voor inspiratiesessies (met een reserve-optie) aan atty@kennispoortregiozwolle.nl. Toegang tot de Innovatie Arena ‘Bodem en Innovatie’ is gratis (inclusief lunch).