Zoeken
For the Future of Farming
Ferm4Farm

Brijportaal nieuws

15-06-2017 | ‘Minder voer per zeug per jaar bij fermentatie’ bevestigd studieclub
Op 19 mei j.l. vond de tweede editie plaats van de Ferm4Farm studieclub voor Nederlandse klanten van ForFarmers die fermenteren. Het doel van de bijeenkomsten is ervaringen met fermentatie uit te wisselen. Daarbij is er een focus op zeugen en...

Lees meer
01-06-2017 | Optimalisatie op nutriënten betekent scherper voeren naar behoefte
1
Hoe nauwkeuriger je weet wat de nutriëntwaarde van al je grondstoffen is, hoe beter je het mengvoer of brijvoerrantsoen kan afstemmen op de behoefte van het varken. En dat is niet alleen goed voor de groei, darmgezondheid of vleeskwaliteit,...

Lees meer
23-05-2017 | Met deze tips tegen hittestress bij varkens bent u goed voorbereid
1
Hoge temperaturen zijn  in aantocht. Neem tijdig maatregelen  om  problemen met hittestress  te voorkomen en  de gezondheid en technische resultaten op niveau  te houden. We zetten enkele tips op een rij. Tijdens...

Lees meer
12-05-2017 | Speenrantsoen met structuurrijke vezels. Werkt dat?
1
De Duitse afnemer van de biggen van Nievar wil uniforme koppels met dieren die 25 kilo wegen en probleemloos opstarten. “Elke week opnieuw is dat onze uitdaging”, zegt Arjan Veijer, bedrijfsleider bij Nievar in Nieuweroord: een vermeerderingsbedrijf...

Lees meer
28-02-2017 | Ferm4Farm: Hogere speengewichten met gefermenteerd voer
1
Gefermenteerd voer heeft een positieve invloed op de darmgezondheid. Dit leidt tot een betere vertering, een scherpere voederconversie, minder gezondheidsproblemen en minder aanvoer van stikstof en fosfaat. De praktijkproeven op het zeugenbedrijf...

Lees meer
27-02-2017 | Maalfijnheid en darmgezondheid gaan hand in hand
1
Uit onderzoek van de Deense universiteit van Aarhus blijkt dat 30% van de vleesvarkens en 50% van de zeugen maagzweren heeft (onderzoek in 2013). Lange tijd was het advies om grondstoffen fijn te malen voor een betere vertering. Het blijkt echter...

Lees meer
24-02-2017 | Goede voerhygiëne betaalt zich dubbel en dwars terug
1
Een slechte voerkeukenhygiëne kan de oorzaak zijn van tegenvallende resultaten. Denk aan een te lage voeropname met een te lage groei als gevolg. Of denk aan een verhoogde voederconversie of uitval. Een 5% lagere voeropname resulteert bij...

Lees meer
24-02-2017 | Biergist onder de loep
1
Biergist is een veel ingezet bijproduct. In samenwerking met Selko onderzocht ForFarmers biergistmonsters. En wat blijkt? Het ruw eiwit gehalte zegt niet alles over de kwaliteit van de biergist. In het artikel beschrijven we het productieproces...

Lees meer
15-11-2016 | Aardappelbijproducten nader bekeken
1
Aardappelstoomschillen zijn een veelgebruikt bijproduct vanwege de constantheid, het brijvormend vermogen en de aanzurende werking. De kwaliteit van de stoomschillen wordt in sterke mate bepaald door het productieproces en daarmee de mate van...

Lees meer
15-11-2016 | Mycotoxinen – in oogst 2016 extra punt van aandacht
Dit jaar is er een duidelijk hoger niveau van mycotoxinen, door schimmels geproduceerde gifstoffen, te zien. Vooral producten als sojahullen, mais en tarwe uit bepaalde regio’s kunnen verhoogde niveaus laten zien. Veelvoorkomende...

Lees meer
1234