Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

21-11-2012

Achterhoek Innovatieprijs voor eendenkroosteelt

EDV Consortium waarin het Beltrumse bedrijf Groot Zevert Vergisting BV samen met CC Advies uit Ulft en Thecogas en ForFarmers uit Lochem participeren, heeft vrijdag 21 september de Achterhoek Innovatieprijs gewonnen. De prijs, een bedrag van 10.000 euro, werd door VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes uitgereikt in de Dru Cultuurfabriek in Ulft.

 

Eendenkroos heeft een zeer hoog eiwitgehalte waarvan de samenstelling lijkt op die van soja, een eiwitbron die veel wordt gebruikt in veevoer. Eendenkroos groeit op water en mest. Bij Groot Zevert Vergisting in Beltrum wordt een productievijver van een hectare groot gerealiseerd voor de productie van eendenkroos. Ook is er een speciale mestdoseerinstallatie en oogstmachine ontwikkeld.

 

Het Sociaal-Economisch Overleg voor de Achterhoek (SEO) reikt in samenwerking met het Achterhoeks Centrum voor Technologie (ACT), de Regio Achterhoek (RA), VNO-NCW Achterhoek, de Kamer van Koophandel, Syntens, de gezamenlijke Rabobanken in de Achterhoek, Bonsen&Reuling Accountants en Achterhoek Magazine de Achterhoek InnovatiePrijs uit. Dit om de vele innovatieve bedrijven in de Achterhoekse maakindustrie een steuntje in de rug te geven en om de Achterhoek steviger als innovatieve regio op de kaart te zetten.