Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

10-04-2014

Feedmix RV: de nieuwe ruwvoervervanger

ForFarmers Hendrix introduceert in samenwerking met FarmFeed Hedimix de smakelijke ruwvoervervanger FeedMix RV. Het product onderscheidt zich door het gebruiksgemak en de scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Door toevoeging van een speciaal conserveringsmiddel uit Engeland, hoeft dit stapelbare product bij voldoende voersnelheid niet te worden ingekuild en zijn er nauwelijks voerverliezen.

FeedMix RV is een smakelijk en rul product met ruwvoereigenschappen. Acht kilogram FeedMix RV kan circa drie kilo droge stof ruwvoer vervangen. "Met dit product spelen we in op een toenemende vraag naar ruwvoervervangers bij melkveehouders", aldus Robert Meijer, productmanager melkvee bij ForFarmers Hendrix.

Engelse innovatie, uniek in Nederland
Dankzij de toevoeging van een uniek conserveringsmiddel hoeft FeedMix RV niet te worden ingekuild en zijn er nauwelijks conserveringsverliezen. Dit voor Nederland nieuwe conserveringsmiddel is afkomstig uit Engeland, waar het is ontwikkeld door BOCM PAULS, een business unit van ForFarmers UK, in samenwerking met onder andere de universiteit van Edinburgh.

Veilige samenstelling
FeedMix RV is een stapelbaar bijproduct met een droge stofgehalte van circa 49% en bestaat uit een mengsel van tarwegistconcentraat met droge grondstoffen. Het is een uitgebalanceerd product, waardoor correctie van het rantsoen voor energie of eiwit niet nodig is. Dankzij het hoge gehalte aan goed fermenteerbare celwanden is het product zeer veilig en ondersteunt het de pensgezondheid. Vanwege het lage fosforgehalte (3,2 g/kg d.s.) is FeedMix RV bovendien gunstig voor BEX.

Praktijkervaringen pilot
"Uit de pilot op tien melkveebedrijven bleek dat veehouders met name te spreken zijn over het gebruiksgemak en de veiligheid van het product", vertelt Eddy Kemink, directeur FarmFeed Hedimix. Daarnaast gaven de veehouders aan ook zonder ruwvoertekort FeedMix RV te willen inzetten vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Kemink: "De verkoopprijs van FeedMix RV zit op dit moment op 85 procent van de voederwaardeprijs".

Opslag en beschikbaarheid
Het advies is om FeedMix RV te beschermen tegen neerslag, maar niet in te kuilen. Het product heeft een houdbaarheid van minimaal vier weken. Indien langere opslagperiode noodzakelijk is, kan Feedmix RV geleverd worden in een slurf. FeedMix RV is het hele jaar leverbaar en exclusief verkrijgbaar via ForFarmers Hendrix.

Bekijk meer productspecificaties.