Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

11-09-2014

Open dag bemesting en gewasbescherming aardappelteelt

Onder de noemer ‘For Potato Farmers’ organiseert de sector Plant van ForFarmers Hendrix op 18 september een open dag in het Duitse Hoogstede. De dag is bestemd voor akkerbouwers met aardappelen in het bouwplan. Zij zien hier de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op gebied van meststoffen en gewasbescherming en de toepassing daarvan in aardappelen.

Op het proefveld zijn bemestings- en gewasbeschermingsproeven in zetmeelaardappelen uitgevoerd waarbij tussen de verschillende behandelschema’s gekeken is naar de gezondheid van het gewas en naar de gewasopbrengsten.

Rondleiding
Bezoekers aan de open dag krijgen een rondleiding van ca. 3 uur langs het proefveld waar de deelnemende bedrijven een toelichting geven op diverse aspecten van de aardappelteelt: de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen (Bayer en Dupont), spuittechniek (Agrifac en Terranext), de bemestingsnavigator (Altic), Foliplus bladmeststoffen (ForFarmers Hendrix en CZAV), gewasbescherming en bemesting in aardappelen (ForFarmers Hendrix). APH noord en Grimme geven een demonstratie van poot- en rooimachines.

Bij stands van o.a. Veldleeuwerik, Semagri, Emsland Stärke en AVEBE kan men informatie inwinnen en de biogasinstallatie op het bedrijf is open ter bezichtiging. Medewerkers van ForFarmers Hendrix zijn de hele dag aanwezig voor informatie en advies.

Verlenging gewasbeschermingslicentie
Tijdens de open dag bestaat de mogelijkheid om de Gewasbeschermingslicentie, module Veiligheid en Techniek te verlengen. Deelname aan de rondleiding is dan verplicht. Hiervoor moet men zich uiterlijk 14.00 uur bij de ingang melden met de licentiekaart en een geldig identiteitsbewijs. De kosten voor de licentieverlenging bedragen 30 Euro, dit bedrag wordt achteraf gefactureerd.

Datum en locatie
Donderdag 18 september van 9.00 tot 17.00 uur aan de Osterwalder Weg 2, 49846 Hoogstede in Duitsland.

Deelnemende bedrijven:
Agrifac, Agrium, Alfing BV, Altic, APH Noord, Attero, AVEBE, Bayer, CZAV, Du Pont, Emsland Stärke, Grimme, Semagri Holland, Stichting Veldleeuwerik, TerraNext, Vette Agro Service GmbH.