Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

11-01-2018

ForFarmers introduceert Agroscoop Insight

V.l.n.r.: Joost Sparla (ForFarmers), Kristof Mertens (Porphyrio) en Stijn Steendijk (ForFarmers)

Realtime stalinformatie voor proactieve bedrijfsbegeleiding op maat

ForFarmers heeft Porphyrio's Smart Farm Assistant gekozen om de ontsluiting van data voor vleeskuiken- en leghennenklanten nog beter te laten plaatsvinden. “In de samenwerking met onze klanten is toegang tot en analyse van ‘realtime’ stalinformatie van grote waarde, want daardoor kunnen we klant-specifieke oplossingen bieden voor nog gezonder pluimvee, verbeterde efficiëntie op het boerenerf en een nog beter rendement”, aldus Joost Sparla, Marketing & Technisch Directeur Pluimvee bij ForFarmers.

De aanpak met Smart Farm Assistant past in Agroscoop, het ForFarmers platform voor het verzamelen en analyseren van gegevens over dierprestaties. Op dit moment worden de gegevens over vleeskuikens en leghennen al in Agroscoop verzameld. Hiermee kunnen achteraf de prestaties van een koppel geanalyseerd worden.

Smart Farm Assistant is het in de cloud werkende bedrijfsinformatiesysteem dat Porphyrio heeft ontwikkeld voor de volledige pluimveeketen. Het voordeel van dit systeem is dat het realtime (op basis van de huidige stand) toegang geeft tot de stal-/bedrijfsgegevens. De Smart Farm Assistant software zet de informatie uit de stal om in heldere grafieken, waardoor informatie inzichtelijk wordt gepresenteerd. De actuele gegevens zijn altijd en overal toegankelijk voor zowel de pluimveehouder als de specialist van ForFarmers. Klanten van ForFarmers ontvangen hierdoor proactief advies dat heel specifiek is afgestemd op de situatie in de stal. De combinatie van het advies van de ForFarmers-specialisten en het gebruik van de realtime gegevens heet “Agroscoop Insight”.

Agroscoop Insight zal, behalve voor de optimale ondersteuning van de klant, ook worden gebruikt om een goede terugkoppeling te krijgen van de prestaties van verschillende voerprogramma's. Dit stelt ForFarmers in staat om de voerprogramma’s nog verder te optimaliseren. Sparla: “Agroscoop Insight is de volgende stap in het combineren van data-intelligentie en persoonlijk advies om bedrijfsresultaten te optimaliseren.”

Foto v.l.n.r.: Joost Sparla (Marketing & Technical Director Poultry van ForFarmers), Kristof Mertens (Managing Director van Porphyrio) en Stijn Steendijk (Director Strategy and Organization van ForFarmers).