Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

18-01-2013

Frievar wint innovatieprijs

John Lorist en Mark van Sambeek – grondleggers van Frievar – wonnen tijdens het Praktijksymposium  Hogere Varkensgezondheid in Venray de Innovatie-award ‘Varkens gezonder produceren’. De twee andere genomineerden voor de prijs waren varkenshouders Gerbert Oosterlaken en Henk de Lange. “Stuk voor stuk topondernemers uit de varkenshouderijsector en daar mogen we trots op zijn”, aldus juryvoorzitter Annechien ten Have.

 

Lorist en Van Sambeek ontvingen de award als grondleggers van Frievar, een samenwerkingsverband van varkenshouders dat het doel heeft een toppositie in de Nederlandse varkenshouderij te verwerven. “Aansprekende speerpunten binnen deze samenwerking zijn de hoge gezondheidsstatus en het streven naar een zo laag mogelijk antibioticagebruik”, sprak Ten Have.

 

In september 2012 zette Frievar het nieuwe vleesconcept Friberne in de markt. Dit vlees heeft een onderscheidende smaak. De varkens krijgen daarvoor speciaal voer. Dierwelzijn staat centraal binnen dit concept.

 

De winnaar van de award werd dit jaar voor het eerst niet alleen bepaald door een vakjury, maar ook via internetstemmers en een stemming onder de bezoekers van het symposium. Lorist en Van Sambeek kregen 44 procent van de stemmen.

 

14 december 2012 jl. opende Mark van Sambeek zijn nieuwe stal voor 1.200 zeugen. Voor een impressie van de manier waarop van Sambeek zijn zeugen houdt, bekijk hier het filmpje over deze nieuwe stal.

Bron: www.varkens.nl