Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

29-09-2014

Open dag ‘For Potato Farmers’ wekt interesse naar proefresultaten

Proefresultaten deze winter bekend

Ruim 150 bezoekers, waaronder veel grote aardappeltelers, trok de open dag ‘For Potato Farmers’ donderdag 18 september in het Duitse Hoogstede. Zij lieten zich hier informeren over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van meststoffen en gewasbescherming en de toepassing daarvan in aardappelen.

De rooidemonstratie met de Grimme Varitron 270 trok veel bekijks. Maar ook de presentaties van ForFarmers Hendrix medewerkers over knolbescherming en bemesting in aardappelen konden op veel belangstelling rekenen.

Op het proefveld zijn bemestings- en gewasbeschermingsproeven in zetmeelaardappelen uitgevoerd. Zo is er gekeken naar knolbescherming tijdens het poten en naar de effecten van bladbemesting. Verder zijn vloeibare en vaste meststoffen met elkaar vergeleken, evenals rijenbemesting en volveldstoepassing. En er is onderzoek gedaan naar de effectiviteit van meerdere stikstofmeststoffen. Komende winter organiseert ForFarmers Hendrix diverse lezingen waar de uiteindelijke resultaten van de proeven worden gepresenteerd en van een advies worden voorzien.

"Wij wilden met deze dag akkerbouwers laten ervaren dat ForFarmers Hendrix ook op akkerbouwgebied veel kennis in huis heeft. En dat is gezien alle positieve reacties prima gelukt", aldus een tevreden Henk van der Vegt, sectormanager Plant.

01_welkom02_uitleg03_presentatie in het veld
04_uitleg middelen05_uitleg middelen06_presentatie bemesting
07_presentatie bemesting 208_tijd voor een drankje09_pauze
10_veel belangstelling voor de rooimachine11_op de akker12_rooidemo
13_rooidemo14_rooidemo15_rooidemo
16_rooidemo17_kijkers18_uitleg