Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

03-06-2013

Pluimveehouders John en Marian Claessens Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2013

John en Marian Claessens-Jenniskens, pluimveehouders in het Limburgse Ysselsteyn, zijn donderdag 30 mei uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2013. Uit handen van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, ontvingen zij in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro. Daarnaast wonnen zij ook de publieksprijs.

“We hebben een pittige discussie gevoerd tijdens het juryberaad. De verschillen tussen de genomineerden waren miniem”, zegt  juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen Universiteit en Researchcentrum. “Toch is het ons gelukt om unaniem een winnaar uit te roepen. Agrarisch Ondernemer 2013 John en Marian Claessens zijn ware ambassadeurs van de pluimveehouderij.”

Juryrapport
John en Marian Claessens uit Ysselsteyn zijn echte topondernemers; enorm gedreven. ‘Ongewoon gewoon’, zoals ze zelf zeggen. Ze staan midden in de samenleving, promoten hun product en dragen bij aan maatschappelijk projecten. John en Marian Claessens beheersen het productieproces van a tot z. De ondernemers onderscheiden zich in de bedrijfstak door hun gesloten bedrijfsvoering. Eendagskuikens worden op het eigen bedrijf opgefokt en klaar gemaakt voor de legperiode. Hygiëne speelt een belangrijk rol in de bedrijfsvoering en de hele productie is antibioticum-vrij. Een prestatie van formaat.

Publieksprijs
John en Marian Claessens-Jenniskens, pluimveehouders in Ysselsteyn, zijn tevens de winnaars van de Publieksprijs. Jos Looije, honingtomatenteler en winnaar van de Publieksprijs in 2012, overhandigde een cheque van 2.500 euro aan de winnaars. De winnaars van de Publieksprijs zijn met een meerderheid van 34% gekozen.