Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

28-10-2014

Univit Capri voor gezonde geiten met sterke klauwen

ForFarmers Hendrix introduceert Univit Capri, het mineralenmengsel dat specifiek ontwikkeld is voor melkgeiten. Univit Capri ondersteunt de weerstand van de geit en draagt zo bij aan een betere gezondheid voor (hoogproductieve) melkgeiten.

Geitenspecifieke mineralen
Ook al valt een geit onder de orde van herkauwers, ze is niet te vergelijken met een koe. Een geit heeft namelijk behoefte aan andere mineralen en daar is bij de ontwikkeling van Univit Capri rekening mee gehouden. Productmanager Alien van der Hem: “Univit Capri bevat bewust geen selenium, omdat dit vaak al in voldoende mate in het bloed van de geit aanwezig is. Daarentegen zijn de bloedwaarden van koper en zink bij melkgeiten vaak (te) laag, daarom beschikt Univit Capri over een hoog aanbod koper en zink. Hiervan is een derde organisch gebonden, wat zorgt voor een betere benutting. Bovendien wordt hierdoor de werking van de overige mineralen niet beïnvloed. De extra toevoeging van calcium en magnesium in Univit Capri voldoet aan de wensen van de geit in de periode rondom aflammeren.”

Bufferende werking
Univit Capri bevat natriumbicarbonaat voor een snelle bufferwerking, zeealgenkalk voor een geleidelijke bufferwerking en levende gisten voor een optimale penswerking, waardoor er minder kans is op pensverzuring. Dit maakt Univit Capri uitermate geschikt om tijdens een hittestressperiode in te zetten.

Ook bevat het mengsel extra vitaminen, waaronder vitamine B1 en B8 (biotine). Deze ondersteunen de energiestofwisseling en zorgen voor sterkere klauwen. Natuurlijke antioxidanten zorgen voor een maximale weerstand, zodat de geiten gezond blijven.

Rundvee- en Mehanisatie Vakdagen Hardenberg
Univit Capri is deze week te zien op de stand van ForFarmers Hendrix (309) in Hardenberg. Univit Capri is vanaf deze week beschikbaar voor geitenhouders.

Afbeelding: Univit Capri afwegen op gevoel
Univit Capri voelen, ruiken en afwegen, dat laatste was de laatste hobbel om de prijsvraag op de beurs te winnen.