Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

30-05-2013

VITAFOCUS en FORZA: nieuwe voeders voor pluimveesectoren ForFarmers Hendrix

ForFarmers Hendrix introduceert nieuwe voeders in de pluimveesectoren. Speciaal voor vleeskuikenhouders is er FORZA. Deze voeders zorgen voor een gezonde groei en een voorspelbaar resultaat met werkplezier! Voor leghennen heet de aanpak: VITAFOCUS. Goed voer, met een prima structuur zorgt samen met het juiste advies voor een voerwinst van 25 cent extra per kip. Vanaf 27 mei levert ForFarmers Hendrix deze nieuwe voeders aan pluimveehouders in Nederland, België en Duitsland.

Het nieuwe assortiment voor zowel vleeskuikens als leghennen is uitgebreid getest op praktijk- en proefbedrijven. De ervaringen zijn zeer positief.

Vleespluimvee
Gezonde groei, goede strooiselkwaliteit en het beste saldo. Daarvoor staat het nieuwe ForFarmers Hendrix voerassortiment FORZA. Het FORZA-assortiment voeders bestaat uit drie reeksen: Optima, Maxima en FeetFit. Elke reeks heeft eigen specifieke kenmerken waarmee we samen met de vleeskuikenhouder een sterke basis leggen voor een voorspelbaar topresultaat. Doordat de focus is gelegd op een goede vertering, bereikt de pluimveehouder zo de hoogste voerwinst. “Over de voersamenstelling is goed nagedacht”, zegt Rinze Exterkate, productmanager vleespluimvee. “In elke groeifase richten we ons op een ander aspect; ontwikkeling darmen en organen, een sterk karkas en maximale vleesaanzet. Dat vraagt om een optimale balans in het voer.” Bekijk het assortiment

Legpluimvee
Gezonde hennen die door een goede start en een persistente productie een hogere voerwinst realiseren. Daarvoor staat VITAFOCUS. Het VITAFOCUS-assortiment voeders bestaat na het Preleg-voer uit drie reeksen: Optima, Maxima en Vital. Elke reeks telt meerdere fases: Start, Top, Stabiel en Finish. Zo kan de pluimveehouder een goede keuze maken, voor wat het beste past bij zijn bedrijf(voering). Daarnaast zijn er ook nog de VITAFOCUS opfokvoeders, speciaal voor de opfok van een sterk uniform koppel jonge hennen. Deze voeders worden goed opgenomen en hebben een optimale ondersteuning van de darmgezondheid.
“Met VITAFOCUS draait het allemaal om darmgezondheid”, zegt productmanager Hans Beurskens. “Als dat niet op orde is dan blijft het dweilen met de kraan open. Daarom bevatten de VITAFOCUS-voeders diverse elementen die allemaal de darmgezondheid ondersteunen.” Bekijk het assortiment