Zoeken
For the Future of Farming
BierbostelKoeienCorngoldPluimveeProtiWanze

20-10-2015

familie de Beer

Op zondag 18 oktober 2015 organiseerde familie de Beer een open dag op hun vernieuwde vleesvarkensbedrijf in Leende (NB). ForFarmers DML was als enige bijproducten- en grondstoffenleverancier aanwezig.

De nieuwe stal zag er perfect afgewerkt uit en oogstte dan ook veel lof van de vele bezoekers. De stal biedt plaats aan 2.200 vleesvarkens en wordt vanuit een bestaande brijvoerkeuken gevoerd. In de brijvoerkeuken zijn aanpassingen gedaan om binnenkort het brijvoer te gaan fermenteren.

Uniek was het bezichtigen van enkele aanwezige biggen in het speciaal ontwikkelde weeghok. In dit hok wordt een koppel varkens continu gewogen. Hierdoor kan Willy de Beer het fermentatieproces en eventueel effect op gewichtstoename volgen. Indien nodig kan hij zodoende het fermentatieproces waar mogelijk bijsturen. Naast de dagelijkse groei is gewichtstoename bij varkens een goede indicator voor gezondheid en tevens voederconversie.

ForFarmers DML levert momenteel alle vloeibare bijproducten bij Fam. De Beer. Hier zijn wij uiteraard zeer trots op en we kijken dan ook uit naar de verdere samenwerking in de toekomst.