Zoeken
For the Future of Farming
BierbostelKoeienCorngoldPluimveeProtiWanze

25-05-2016

Perspulp voorkoop gestart

Perspulp

De eerste notering voor perspulp is bekend. Dit jaar noteert de producent €1,40 als basisprijs. De kortingssystematiek die zal worden toegepast is anders dan voorheen. Afnemers van perspulp zullen namelijk beloond worden voor flexibiliteit tijdens de afname van het product. Dit houdt in dat veehouders die vanaf het begin van de campagne tot en met het eind flexibel kunnen ontvangen de maximale korting van €0,10 per procent droge stof krijgen. 


Bij opgave kunt u aangeven vanaf welke datum u beleverd wenst te worden met perspulp. In de aangegeven periode geeft de producent vier werkdagen voor levering aan dat men wil overgaan tot uitlevering. Wanneer bij de eerste aandiening kan worden afgenomen, geldt de flexibiliteitskorting. Indien niet kan worden uitgeleverd zal op een later moment opnieuw worden aangediend en geldt de basisprijs zonder flexibiliteitskorting. Klanten die bij aanvang van de campagne direct willen opstarten worden direct opgestart en aan het voeren gehouden. Daarnaast bestaat natuurlijk de mogelijkheid om op een zelf te bepalen exacte leverdatum perspulp te ontvangen, hiervoor geldt een toeslag van +€ 0,10 per procent bovenop de basisprijs. Dit is de beste optie wanneer u bijvoorbeeld perspulp tegelijk met de maisoogst wilt ontvangen.

Voor verdere vragen omtrent de kortingssystematiek en voorwaarden kunnen u contact opnemen met ForFarmers DML via 0573-408450 of per mail rundvee-dml@forfarmers.eu.