Zoeken
For the Future of Farming
FFHX-Geiten-2FFHX-Geiten-5

Ontwikkel de jeugd, verbeter de toekomst

Bent u al bekend met de Capri Lammerscan? Geitenhouders die hun opfok willen verbeteren, kunnen met deze tool beter dan ooit bepalen hoe ze dat precies moeten doen om tot de beste technische en financiële resultaten te komen.

Een verbetering van de opfok geeft een gezondere opfok, met meer werkplezier. Daarnaast resulteert dit in een gezonde melkgeit die gemakkelijker méér melk produceert en dus een hoger rendement behaalt. Bij een productie van 1.000 kg melk per geit per jaar en een vervanging van 25%, kost de opfok € 63 per melkgeit per geit per jaar (inlcusief vaste kosten). Wanneer u betere technische resultaten bereikt in de opfok, zal de levensproductie van de toekomstige geitenstapel stijgen. De opfokkosten worden dan uitgesmeerd over meer kilo’s melk.

De Capri Lammerscan wordt uitgevoerd door een van onze geitspecialisten. Hij of zij loopt samen met u de gehele opfokperiode door. De opfok bestaat uit verschillende fasen met per fase specifieke kritische controlepunten. Uiteindelijk krijgt uw opfok per onderdeel een eindcijfer. Zo ziet u in één oogopslag waar de sterke punten en verbeterpunten in de lammeropfok op uw bedrijf liggen.