Zoeken
For the Future of Farming
VitaliteitscoreFosfaatrechten 2018MelkefficiëntQuick FitVoertaal Melkvee

Maximaal rendement uit uw melkrobot

Bij een melkrobot is het zeer belangrijk dat uw koeien gezond zijn en graag naar de robot gaan. Gezonde koeien betekent minder ophaalkoeien, dus minder werk voor u.
Met de juiste instellingen, de juiste voeding en advies op maat van de AMS-specialist, haalt u het maximale rendement uit uw melkrobot!

Advies op maat: de AMS-specialist
Onze AMS-specialisten hebben kennis over verschillende robotmerken en jarenlange ervaring op robot-bedrijven. Ze bekijken per bedrijf de situatie vanuit de robot én de koe, maken de datastroom uit de melkrobot middels het Robotanalyseprogramma (RAP) praktisch toepasbaar en zorgen voor een zodanig rantsoen dat uw koeien graag naar de melkrobot gaan. Ook adviseren zij bij andere managementzaken zoals beweiding, routing en de instellingen van uw melkrobot. Dit resulteert in gezonde koeien, arbeidsgemak en het beste rendement uit uw melkrobot.

De juiste voeding: Feed2Milk
Voeding heeft een grote invloed op de gezondheid van uw koe. De Feed2Milk-voedingsaanpak onderscheidt zich door: een betere inschatting van de verteringssnelheid van het ruwvoer via NIRS-ijklijnen, MELK (Meer Energie voor Lacterende Koeien), de specifieke kengetallen HerkauwIndex (HI) en VerzuringsIndex (VI) om te sturen op pensgezondheid en een optimale voerbenutting door het sturen op rantsoenefficiëntie. Het Feed2Milk-rantsoenberekeningsprogramma maakt de voedingsaanpak praktisch toepasbaar. Het doel: probleemloos melken met gezonde koeien.

De juiste instellingen: RAP
De hoeveelheid data die uit een melkrobot komt is enorm. Daarom heeft ForFarmers een speciaal programma ontwikkeld: het Robotanalyseprogramma (RAP). Dit programma vertaalt data uit de melkrobot naar praktisch toepasbare informatie. Door het uitvoeren van een RAP, wordt snel duidelijk hoe de veestapel en de melkrobot presteren en waar eventuele verbeterpunten liggen. Onder andere melktoelatingstabellen en krachtvoerinstellingen zijn van invloed op de prestatie van uw melkrobot. Op basis van gegevens uit RAP kunt u - indien nodig - bijsturen, om meer rendement uit uw melkrobot te halen (zie afbeelding).

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over (het starten met) robotmelken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze AMS-specialisten via het onderstaande contactformulier, Klantenservice Herkauwers via 088 024 8010 of uw eigen dealerpunt.

Onder andere melktoelatingstabellen en krachtvoerinstellingen zijn van invloed op de prestatie van uw melkrobot. Op basis van gegevens uit RAP kunt u - indien nodig - bijsturen, om meer rendement uit uw melkrobot te halen.
U vindt in RAP onder andere melktoelatingstabellen en krachtvoerinstellingen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Contactformulier