Zoeken
For the Future of Farming
VitaliteitscoreFosfaatrechten 2018MelkefficiëntQuick FitVoertaal Melkvee

VITA start beter!

Afbeelding: Vitaliteitscore_kalf

Vita is de voedingsaanpak voor kalveren van ForFarmers. De aanpak is gebaseerd op de nieuwste kennis, jarenlange ervaring en (eigen) onderzoek. Vita staat voor een probleemloze kalveropfok. Met Vita legt u de basis voor latere topprestaties. Vita start beter!

Direct naar:

 

Direct bestellen? Vragen? Neem contact op met onze Klantenservice Herkauwers viaGezondere kalveren
Gezondheid staat centraal bij Vita. Daarom hebben we Care+ ontwikkeld en toegevoegd aan onze Vita-producten. Dit mengsel van natuurlijke ingrediënten ondersteunt de weerstand van het kalf en helpt onder andere darminfecties voorkomen. De ontwikkeling van de pens staat voorop, zodat het kalf op latere leeftijd op een efficiënte manier veel (ruw)voer kan verteren. Veilig verteerbaar voer is cruciaal voor de gezondheid van het kalf. Onze kunstmelken zijn zeer veilig dankzij de goed verteerbare grondstoffen. Dit geldt ook voor onze smakelijke brok, waarvan de kalveren onbeperkt kunnen vreten. Van het voeren van onze unieke 8 mm brok is bewezen dat het jongvee meer krachtvoer opneemt.

Arbeidsefficiëntie
Gezonde kalveren groeien beter en dat levert u tijd en plezier op. Dat bereikt u met Vita. Voor nog meer arbeidsgemak adviseert ForFarmers één krachtvoer voor de eerste zes maanden: vrije opname van structuur en Vita Compleet. Resultaat: eenvoud en constante kwaliteit. Met het gebruik van de speciaal ontwikkelde voederbak Vitamatic is er altijd krachtvoer beschikbaar. Deze eenvoudige voedingsaanpak vraagt weinig tijd, vermindert de kans op fouten en zorgt voor flexibele voertijden.

Jeugdgroei bepaalt resultaat
Een goed begin, is het halve werk: wanneer u ervoor zorgt dat het kalf probleemsloos door de eerste 14 dagen komt, beloont het kalf u op latere leeftijd met een hoge melkeiwit- en levensproductie. Een intensief melkschema met VitaMilk Premium of Elegant leidt tot hogere groei in de melkperiode. Dit zorgt voor de aanleg van meer uierweefsel, een beter afweersysteem en stimuleert de opname van ruw- en krachtvoer. Uw voordeel: de  vaarzen kalven eerder af en de genetische potentie voor melkproductie wordt beter benut. Dit resulteert in een hogere levensproductie. Daarnaast heeft u minder jongvee nodig en bespaart u zo op de voerkosten.

Optimale rantsoenefficiëntie
Een optimale rantsoenefficiëntie is de basis voor goede technische en financiële resultaten. Hoe meer groei uit één kilogram droge stof, hoe beter de voerbenutting. Om dit te realiseren heeft u een rantsoenberekening en een ruwvoerplan nodig. Met een rantsoenberekening zorgt u ervoor dat uw jongvee krijgt wat het nodig heeft. Niet meer, niet minder.

100% jongveespecialisten
ForFarmers heeft speciaal opgeleide jongveespecialisten. Ze besteden 100% van hun tijd aan alle facetten van de opfok en ondersteunen op die manier uw melkveespecialist. Het praktisch advies richt zich niet alleen op voeding, maar ook op huisvesting en klimaat, gezondheid, protocollair werken en het management rondom het gebruik van een kalverdrinkautomaat. Aan de hand van kritsiche controlepunten uit onze Jongvee Check brengen de specialisten voor u de belangrijkste aandachtspunten in kaart. In combinatie met de laatste inzichten uit onderzoek en praktijk geven zij u het beste advies: een complete aanpak van kalf tot vaars.