Zoeken
For the Future of Farming
VitaliteitscoreFosfaatrechten 2018MelkefficiëntQuick FitVoertaal Melkvee

Exclusief: de VitaMatic droogvoerbak

De VitaMatic Droogvoerbak
De VitaMatic Droogvoerbak van ForFarmers

Om het voeren van kalveren eenvoudiger te maken en de kans op voerfouten aanzienlijk te verminderen, heeft ForFarmers een exclusieve voederbak voor voorraadvoedering bij kalveren ontwikkeld.

Met de VitaMatic krachtvoerbak nemen uw kalveren krachtvoer uit voorraadvoedering op. Met een draaiknop stelt u een doseerschuif zo in, dat er altijd een beetje voer in de vreetruimte ligt. Als uw kalveren het wegvreten, valt er automatisch weer nieuw voer bij. Zo hebben uw kalveren altijd vers en fris voer ter beschikking.

Secuur ophangen
De bak is 75 cm hoog, 60 cm breed en 30 cm diep. De voerbak heeft een inhoud van 40 kg krachtvoer. Iedere bak heeft drie vreetplaatsen en er kunnen 8 tot 10 dieren per bak gevoerd worden. De plaatsing van de voerbakken in de stal is zeer belangrijk. Ze moeten zo worden opgehangen dat ze goed bereikbaar zijn voor zowel de kalveren als de veehouder, zodat de VitaMatic eenvoudig te vullen is.

Onbeperkt hooi en krachtvoer
De speciale kalvervoerbak is ontwikkeld voor rundveebedrijven die het Vita Compleet Concept toepassen. Bij deze nieuwe aanpak heeft jongvee tot een leeftijd van zes maanden vrije opname van speciaal krachtvoer en hooi. Veehouders die dit voersysteem toepassen noemen gemak en veiligheid als belangrijkste pluspunten. Door minder rantsoenovergangen heeft Vita Compleet ook een positief effect op de gezondheid en de groei van jongvee.