Zoeken
For the Future of Farming
VitaliteitscoreFosfaatrechten 2018MelkefficiƫntQuick FitVoertaal Melkvee

29-08-2014

Pensverzuring door hittestress of natte kuilen?

Een gezonde pens is een voorwaarde voor een efficiëntie melkproductie en gezonde dieren. In sommige situaties is er risico op pensverzuring. Bijvoorbeeld bij hittestress of bij het voeren van natte kuilen. Voorkom problemen door tijdig Univit Buffer in te zetten.

Pensverzuring?
Pensverzuring wordt veroorzaakt door een te lage pens-pH als gevolg van een verstoorde balans tussen de zuurbelasting en buffercapaciteit in de pens. Pensverzuring gaat vaak gepaard met dunne, slecht verteerde mest en een wisselende melkproductie. Pensverzuring kan ook leiden tot een verminderde weerstand en als gevolg daarvan problemen geven met uiergezondheid, vruchtbaarheid en klauwgezondheid. Tevens daalt de rantsoenefficiëntie als gevolg van pensverzuring.

Goede buffer
Univit Buffer is een uniek mineralenmengsel. Het bevat onder andere levende gisten en verschillende bufferstoffen, waardoor het goed buffert als het risico op pensverzuring groot is: bij snel verteerbare rantsoenen, natte kuilen of in perioden van hittestress. Univit Buffer zorgt voor een langdurig stabiele pens-pH en daardoor betere pensgezondheid. Dit is de basis voor gezonde en productieve dieren met een hoge rantsoenefficiëntie.

Hittestress?
Naast het voeren van Univit Buffer zijn er nog een aantal praktische tips die u kunt doen om het uw koeien en geiten zo goed mogelijk door de periodes van hitte te helpen. We hebben per diergroep voor u verzameld op de hittestress stalkaart. Bekijk hem online of vraag ernaar bij uw specialist.