Zoeken
For the Future of Farming
VitaliteitscoreFosfaatrechten 2018MelkefficiƫntQuick FitVoertaal Melkvee

12-08-2013

Loop de kringloop en wordt wijzer

Op woensdag 11 september organiseert Knowledge Transfer Centre ‘De Marke’ in samenwerking met ForFarmers Hendrix een open dag. Tijdens deze dag kunnen melkveehouders volop kennis en ervaringen uitwisselen op het gebied van bodembeheer, ruwvoederteelt en -winning, voeding en het efficiënt benutten van nutriënten op het eigen bedrijf. 

Melkers van Morgen
Het ruwvoerplatform Melkers van Morgen bestaat uit verschillende demovelden. Na de succesvolle eerste open dag dit jaar op 11 juni (zie fotoreportage links), nodigen we u opnieuw van harte uit om de gewassen vlak voor oogst te komen bekijken. Verder krijgt u toelichting op de behoefte van de koe. Wat heeft zij nodig om gezond en efficiënt te produceren? Welke (ruw)voeders, gewassen, teeltplan, bemesting, conservering en bodemvoorwaarden zijn belangrijk?

Loop de kringloop en wordt wijzer
Op 11 september is Melkers van Morgen onderdeel van de open dag “de Kringloopwijzer” bij De Marke. De slogan: “Loop de kringloop en wordt wijzer” komt tot uiting in de vele facetten van de kringloop die worden besproken. Van omgang met stikstof en fosfaat tot klimaatneutraal produceren, van bioraffinagesystemen tot kunstmestaanwendingsmachines en van opheffen van bodemverdichting tot graslandverjonging. Er is veel te zien!

Locatie en tijden
De open dag is gratis en vrij toegankelijk en vindt plaats op 11 september van 9.30 uur tot 16.00 uur op het Knowledge Transfer Centre ‘De Marke’ van Wageningen UR Livestock Research, Roessinkweg 2, 7255PC Hengelo (gld). Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie is te vinden op www.melkersvanmorgen.nl