Zoeken
For the Future of Farming
VitaliteitscoreFosfaatrechten 2018MelkefficiƫntQuick FitVoertaal Melkvee

01-12-2016

Robotmelkers ForFarmers scoren hoger dan gemiddeld

Om uw bedrijfsdoelen te behalen heeft u de juiste mensen en middelen nodig. ForFarmers heeft met zorg een AMS-team samengesteld en eigen hulpmiddelen ontwikkeld. Daar plukken onze klanten nu de vruchten van, blijkt uit de vergelijking van de cijfers van ForFarmers en CRV. Robotmelkers bij ForFarmers verdienen 158 euro per koe per jaar extra*. Voor een bedrijf met 100 melkkoeien betekent dit 15.800 euro extra melkopbrengst per jaar.

 

Robotmelkers ForFarmers scoren hoger dan gemiddeld
*Gerekend met een langjarige gemiddelde melkprijs van 34,5 cent

Gezondheid als basis
Om de melkrobot maximaal te benutten, is het loopgedrag van uw koeien belangrijk. Dit wordt mede bepaald door de gezondheid van uw veestapel. Naast het juist instellen van de melkrobot, ligt de focus van onze melkveespecialisten daarom op het juiste rantsoen en de conditie van uw koeien. Want alleen met gezonde koeien haalt u het maximale uit uw melkrobot.

AMS-team
Het team bestaat uit 8 AMS-specialisten. Uw melkveespecialist kan een AMS-specialist inschakelen voor het hele proces: de AMS-specialist kan u helpen met oriënteren, opstarten, optimaliseren en/of monitoren. Hierdoor stemmen wij de begeleiding helemaal op uw bedrijfssituatie af.

Kenmerkend voor de AMS-specialist:

  • Stelt samen met u een speciaal begeleidingsprogramma samen.
  • Loopt voorop in het begeleiden van robotmelken met beweiding.
  • Mag voer en advies leveren aan 1 op de 3 robotmelkers in Nederland.


De juiste hulpmiddelen
Het AMS-team heeft een tweetal eigen middelen ontwikkeld om het robotmelken te monitoren:

  • Het Robot Analyse Programma (RAP) maakt van alle data van de melkrobot praktisch toepasbare informatie en kan voor elk merk robot worden ingezet.
  • Met de Robot Optimalisatie Scan (ROS) wordt de werking van de robot van top tot teen beoordeeld, waarna de AMS-specialist samen met u gerichte aanpassingen kan doorvoeren.


Meer informatie
Wilt u meer weten over (starten met) robotmelken bij ForFarmers? Vraag ernaar bij uw eigen melkveespecialist, accountmanager of dealer. U kunt ook contact opnemen met onze Klantenservice Herkauwers via 088 024 8010. Zij kunnen u in contact brengen met één van onze AMS-specialisten.