Zoeken
For the Future of Farming

11-04-2017

Header SiloSolve FC 2

SiloSolve FC: allround kuilverbeteraar voor meer melk uit ruwvoer

ForFarmers introduceert in 2017 met SiloSolve FC het eerste inkuilmiddel dat bewezen succesvol is bij zowel het voorkomen broei  als het verminderen van conserveringsverliezen. Praktijkproeven laten steeds weer zien dat met SiloSolve FC behandelde kuilen veel koeler zijn dan onbehandelde kuilen en ruim 4 keer langer bestand blijven tegen broei. Hiernaast zorgt SiloSolve FC voor een uiterst snelle conservering na het afdichten van de kuil.  Resultaat: 40% minder verlies aan drogestof, behoud van kostbare voederwaarde en dus meer melkproductie uit eigen ruwvoer.

Melkveehouder Martijn Jansen paste SiloSolve FC in 2016 voor het eerst toe in een maiskuil met 39% drogestof. Hij is zeer te spreken over de resultaten en gaat het middel in 2017 ook toepassen in gras. In deze video vertelt hij wat hem opvalt na inzet van SiloSolve FC.

 

 

Deze korte animatievideo laat zien wat SiloSolve FC uniek maakt en wat dat betekent voor uw resultaten:

Minder ruwvoerverlies: meer voerwinst
Minder ruwvoerverlies, behouden van voederwaarde en meer melkproductie uit ruwvoer resulteert in een hogere voerwinst voor de melkveehouder. Het is een misverstand dat inkuilmiddelen alleen zinvol zijn als ´redmiddel´ voor inkuilen bij slecht weer. Juist bij kuilen van hoge kwaliteit die onder ideale omstandigheden zijn gemaakt is het tegengaan van conserveringsverliezen interessant en kan investeren in SiloSolve FC verrassende bedragen aan extra voerwinst opleveren.

Voorbeeld: 
een bedrijf met 100 melkkoeien, 40 hectare gras en 10 hectare mais behaalt  met 10% minder broei- en conserveringsverliezen op jaarbasis als snel € 9000,- extra voerwinst. Op www.kuilculator.nl maakt u deze rekensom binnen enkele minuten voor uw eigen bedrijf.

Profiteer van de voordelen van één allround inkuilmiddel!
Met SiloSolve FC investeert u in maximaal behoud van voer en voederwaarde, extra voerwinst én meer werkplezier door minder broei en onbruikbare voerresten. SiloSolve FC is geschikt voor gras en mais en toepasbaar in elke kuil vanaf 25 tot 55% drogestof. U hebt dus voortaan genoeg aan één product!

Neem voor bestellingen en meer informatie contact op met uw melkveespecialist, accountmanager of dealer. .