Zoeken
For the Future of Farming
VitaliteitscoreFosfaatrechten 2018MelkefficiëntQuick FitVoertaal Melkvee

22-04-2016

Vier ForFamers-klanten bij finalisten ‘Beste veestapel van Nederland’

Afbeelding: Finalisten veestapel van het jaar_ Van Rossum en Winter
Finalisten Van Rossum (links) en Winter

Bij  de regionale voorrondes van  de verkiezing van de beste veestapel van Nederland zijn deze week de 6 finalisten gekozen. Zij gaan op 11 juni in Zwolle tijdens het evenement ‘Veestapel naar je hart’ me elkaar strijden om de titel. Uiteraard zijn wij  trots dat vier van de finalisten klant of deelklant zijn bij ForFarmers.

De voorronde in Marum (regio Noord) leverde een finaleplaats op voor de familie van Erp uit Midwolda. In Berkel-Enschot (regio Zuid-West) werd maatschap Van Middelaar uit Sterksel gekozen tot finalist en de twee dagen later  in Apeldoorn (regio Oost) sleepten nog eens 2 ForFarmers-klanten een finaleplaats in de wacht: Winter’s Farm van de Familie Winter uit Vriezenveen en de familie Van Rossum-Nijenhuis uit Nieuw-Heeten. Zij overtuigden zowel de vakjury en het publiek, dat zowel online als in de zaal kon meestemmen, met een overtuigende visie  en indrukwekkende scores op onder meer productie, levensduur en gezondheid. Dat gold ook voor de andere 2 finalisten: de familie Rooker uit Aartswoud en Pijnenburg Claassen VOF uit Sprundel. 

Tijdens het evenement ‘Veestapel naar je hart’ op 11 juni in de IJsselhallen in Zwolle,  wordt de beste veestapel van Nederland gekozen en in het zonnetje gezet. De 6 finalisten tonen dan een selectie van hun koeien. In totaal hadden 116 bedrijven zich aangemeld voor de verkiezing van de beste veestapel. De selectiecommissie koos hieruit 18 bedrijven voor de 3 regionale voorrondes (Noord, Oost, Zuid-West). Bij elke voorronde werden deze week 2 finalisten gekozen uit 6 genomineerden.
‘Veestapel naar je hart’ wordt georganiseerd door CRV.  ForFarmers is hoofdsponsor en partner in de organisatie.