Zoeken
For the Future of Farming
VitaliteitscoreFosfaatrechten 2018MelkefficiëntQuick FitVoertaal Melkvee

26-10-2017

VitaMilk Silber financieel interessant alternatief voor koemelk voeren

VitaMilk Silber

Met de huidige melkprijzen is het voeren van koemelk aan kalveren erg kostbaar. VitaMilk Silber van ForFarmers is het gezonde en financieel interessante alternatief. Vanaf november 2017 is het beschikbaar voor de Nederlandse markt.

VitaMilk Silber is een gezond, mager melkpoederproduct en met name geschikt voor bedrijven die nu koemelk voeren aan de kalveren. Een rekensom maakt inzichtelijk dat het voeren van VitaMilk Silber bij melkprijzen boven € 0,24 per liter financieel interessanter is dan het voeren van koemelk. Het huidige verschil in voerkosten per kalf gedurende de hele melkperiode bedraagt ruim 50 Euro.

Gezond alternatief voor koemelk

Het product bevat goed verteerbare grondstoffen en is verrijkt met Care+, een mengsel van natuurlijke ingrediënten. Care+ ondersteunt de weerstand van het kalf en helpt onder andere darminfecties voorkomen. VitaMilk Silber heeft een stabiele vet/eiwitverhouding en de juiste vitaminen en mineralen voor opgroeiende kalveren. Bijkomend voordeel van het voeren van kunstmelk ten opzichte van koemelk is, dat er geen risico is op overdracht van ziektekiemen.

Aanvulling assortiment magere melkpoeders

ForFarmers verkoopt VitaMilk Silber al geruime tijd op grote melkveebedrijven in Oost-Duitsland. Per november 2017 is dit magere melkpoederproduct ook beschikbaar op de Nederlandse markt. VitaMilk Silber is een aanvulling op het bestaande assortiment van VitaMilk melkvervangers. Onze jongveespecialist adviseren de melkveehouders over de optimale mengverhouding en juiste toepassing.

Innovatieve partner

ForFarmers loopt voorop in het aanbieden van complete voeroplossingen en advies voor de veehouderij. ForFarmers heeft de ambitie om een leidende, innovatieve én duurzame partner in de voedselketen te zijn en staat ‘For the Future of Farming’.