Zoeken
For the Future of Farming
Header Gewasbeschermingsmonitor

18-05-2016

Agroscoopbokaal voor adequate groeistrategie

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Lunteren werden woensdag 18 mei de winnaars van de Agroscoopbokaal 2016 bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren viel deze onderscheiding ten deel vanwege hun uitzonderlijke resultaten. Zij ontvingen de bokaal uit handen van Yvon Jaspers.
In de categorie loonwerk won Postel Loonwerk & Transport uit het Overijsselse Tillige.


Postel vierde in februari 2016 haar 60-jarig bestaan. Vader Johan startte in 1956 met één trekker. Door de jaren heen is het bedrijf alsmaar gegroeid, met name de laatste 10 jaar. Schaalgrootte is in de visie van de huidige eigenaar Marcel Postel noodzakelijk om de machines rendabel te laten draaien en mee te kunnen gaan met de vernieuwingen in de mechanisatie. Een cruciale stap was de overname van een coöperatieve werktuigenvereniging in 2007 wat zorgde voor een enorme uitbreiding van het bedrijf in klanten, machines en personeel (van 5 naar 25 fte).

Ook weet Postel succesvol nieuwe activiteiten op te starten, zoals het afvaldepot voor particulieren. De belangrijkste factor voor succes is volgens Postel de juiste man op de juiste plek. Zeker in het loonwerk is het personeel bepalend voor de kwaliteit van het bedrijf. Teamwork en werkplezier staan bij Postel voorop. Jonge mensen krijgen de mogelijkheid om hier een vak te leren en zich te ontwikkelen. Tekenend voor de werksfeer is dat het bedrijf nauwelijks personeelsverloop kent.

Bekijk de video van de prijswinnaars