Zoeken
For the Future of Farming
Header Gewasbeschermingsmonitor

21-09-2016

Glyfosaten met tallowamine

De afgelopen tijd is er veel discussie geweest rondom de toelating van verschillende soorten glyfosaten. De overheid heeft een uitspraak gedaan over alle gewasbeschermingsmiddelen die glyfosaat in combinatie met de hulpstof tallowamine bevatten. In het assortiment van ForFarmers gaat het dan om de middelen Glyphogan en Etna Pro. Deze middelen zijn vanaf 22 augustus verboden, maar er is voor de eindverbruiker een aankoop- en opgebruiktermijn vastgesteld. Dit verbod houdt het volgende voor u in:

  1. De uiterste aankoopdatum van Glyphogan (toelatinsgnr. 11230N) en Etna Pro (toelatinsgnr. 10945N) is 22 december 2016. Wees er wel op tijd bij, want op is op.
  2. De uiterste opgebruikdatum van bovengenoemde middelen is 22 februari 2017. Concreet betekent dit dat u deze herfst gewoon nog kunt beschikken over Glyphogan en Etna Pro.
  3. Er zijn nu al passende alternatieve producten zoals Roundup Ultimate en er worden de komende winter meer alternatieven verwacht..

Retourname
Heeft u nog overtollige voorraad Glyphogan en Etna Pro (onaangebroken verpakkingen) staan die u aan ons wilt retourneren? Dan kan dat nog tot uiterlijk 30 september 2016. Na deze datum nemen wij geen product meer retour.

Uitzondering
Voor alle Roundup merknamen (o.a. Roundup Ultimate) geldt deze uitspraak van de overheid niet. In deze middelen zit namelijk geen tallowamine.