Zoeken
For the Future of Farming
Header Gewasbeschermingsmonitor

02-02-2016

Zomergranen 2016

Welk ras zomergraan kiest u in 2016? Er zijn een aantal nieuwe rassen op de rassenlijst gekomen. Wij hebben voor u alvast de beste rassen op een rij gezet.

Zomergerst

  • Sinds twee jaar zit Columbus in ons assortiment, een ras met een goede opbrengst en gezondheid. Het ras is heel sterk op meeldauw en rijpt vrij vroeg af. Columbus is een zeer betrouwbaar en veelzijdig ras met relatief lang stro.
  • Naast Columbus is er de nieuwkomer KWS Irina. Irina laat wat betreft opbrengst en gezondheid nog betere cijfers zien. Zoals het nu lijkt is het ras iets sterker op bladvlekkenziekte en dwergroest. Qua vroegheid is KWS Irina iets later dan de Columbus.

In de rassenlijst zomergerst 2016 staan de kenmerken van Columbus en Irina KWS weergegeven.


Zomertarwe

  • Quintus is recentelijk opgenomen in de Aanbevelende Rassenlijst in Nederland. Het ras heeft een zeer hoge opbrengstpotentie en goede ziekteresistenties. Vooral de resistentie op aarfusarium is uniek. Quintus heeft een bebaarde aar, middellang stro en rijpt vrij vroeg af.
  • Tybalt staat al sinds 2004 op de Aanbevelende Rassenlijst in Nederland. Ook internationaal wordt het ras aanbevolen. Tybalt is een zeer betrouwbaar en veelzijdig ras. Het ras heeft vrij kort en stevig stro en zeer goede resistenties tegen de meest voorkomende bladziekten.

In de rassenlijst zomertarwe 2016 staan de kenmerken van Quintus en Tybalt weergegeven.