Zoeken
For the Future of Farming
pluimvee nieuw 2pluimvee nieuw 3

18-05-2016

Agroscoopbokaal voor optimale aandacht en lef

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Lunteren werden woensdag 18 mei de winnaars van de Agroscoopbokaal 2016 bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren viel deze onderscheiding ten deel vanwege hun uitzonderlijke resultaten. Zij ontvingen de bokaal uit handen van Yvon Jaspers.

Winnaar vleespluimveesector: prima prestaties dankzij optimale aandacht
De familie Sanders uit Sint Oedenrode, die naast het vleeskuikenbedrijf ook nog een gesloten varkensbedrijf runt, heeft over 2015 technisch heel best gedraaid. Over deze acht ronden hadden hun kuikens een gemiddelde voederconversie op 1500 gram van 1,178. De kuikens gaan dus zeer efficiënt om met het voer. De gemiddelde voetzoolscore was 48. Dat is ook een prima prestatie. De ondernemers laten deze ronde voor het eerst de kuikens in hun stal uitkomen. Omdat ze dat ook goed willen doen, temperatuurt Albert elke drie uur de stallen en de eieren. Ook ’s nachts. “Boeren is een manier van leven”, vindt de ondernemer. 

Winnaar legpluimveesector: voorlopers met lef
Vooruitdenken en nieuwe dingen uitproberen. Dat zit legpluimveehouders Ad en Andy Siemons uit Roosendaal in de genen. In ’91 bouwde Ad een van de eerste volièrestallen in Nederland. Inmiddels een beproefd systeem. Dus toen er sprake was van onbehandelde hennen, hoefden de ondernemers niet lang na te denken. Ook hier waren ze er als een van de eersten bij. Inmiddels draaien ze hun derde ronde met onbehandelde leghennen. In het begin was het pittig, maar ze lieten zich er niet door van de wijs brengen. Het is juist die lef en gedrevenheid die ForFarmers graag wil belonen met de Agroscoopbokaal. Als blijk van waardering voor deze voorlopers en als dank voor het vertrouwen. Want onbehandelde hennen houden doe je niet alleen, maar juist samen! In partnerschap.
 

Achtergrond Agroscoopbokaal
Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen beoordelen. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialist van ForFarmers heeft toegang tot deze cijfers, zodat hij/zij bedrijven proactief en effectief kan begeleiden. Jaarlijks reikt ForFarmers in de sectoren melkvee, geiten, vleesvee, varkens, legpluimvee, vleespluimvee en plant de Agroscoopbokaal uit aan een ondernemer die uitzonderlijk heeft gepresteerd.