Zoeken
For the Future of Farming
pluimvee nieuw 2pluimvee nieuw 3

09-05-2017

Familie Zuidema wint Agroscoopbokaal Legpluimvee

Meest duurzame koppel leghennen

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zwartsluis werden dinsdag 9 mei de winnaars van de Agroscoopbokaal 2017 bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren viel deze onderscheiding ten deel vanwege hun uitzonderlijke resultaten. De familie Zuidema uit Onstwedde (Gr.) won de prijs in de sector legpluimveehouderij. Zij ontving de bokaal uit handen van Yvon Jaspers.

Samen met haar medewerkers is de familie Zuidema uit Onstwedde (Gr.) erin geslaagd om met een gezond koppel een productie van 500 eieren per opgezette hen, zonder rui, op 100 levensweken te behalen. Dat is alleen mogelijk bij een goede samenwerking in de hele keten. Niet alleen de genetica van de dieren (Dekalb White van ISA) is daarbij van belang. Ook de opfok van de jonge dieren door Het Anker draagt bij aan dit succes.

Met de inzet van de Maximalijn van ForFarmers is het gelukt om tegen een zo scherp mogelijke voederconversie een zo optimaal mogelijk eigewicht te realiseren. Hiermee heeft de familie Zuidema van zomer 2015 tot februari 2017 het meest duurzame koppel hennen gehouden.
 

Dit zijn de winnaars in de overige sectoren.