Zoeken
For the Future of Farming
pluimvee nieuw 2pluimvee nieuw 3

18-07-2017

Split Feeding: voeren naar behoefte voor rendementsverbetering

Afbeelding: AFb legpl

Als pluimveehouder bent u uiteraard continu op zoek naar rendementsverbetering. ForFarmers helpt u daar graag bij. Met Split Feeding voert u op basis van de behoefte van de hen. Dit levert u een hogere voerefficiëntie op en u optimaliseert de ei(schaal)kwaliteit waardoor u langer en meer verkoopbare eieren heeft. Zo voert u naar behoefte voor een beter rendement.

Split Feeding is gebaseerd op de cyclus rondom de vorming van het ei. De nutriënten in het voer zijn afgestemd op de behoeften van de hen in de verschillende fasen van die cyclus. Er worden dan ook twee verschillende voersoorten gevoerd:

  • Ochtendvoer gericht op de vorming van de ei-inhoud; rijker in energie, eiwit en fosfor en armer in calcium; beslaat 40% van het rantsoen.
  • Middagvoer gericht op de vorming van de eischaal; rijker in calcium en armer in energie, eiwit en fosfor; beslaat 60% van het rantsoen.

Immers, in de eerste uren van de ochtend produceert het dier het eiwit en de schaalvliezen om de dooier. De hen heeft dan een hogere behoefte aan energie en eiwit. In de volgende 21 uur vindt de vorming van de eischaal plaats. De hen heeft dan juist extra behoefte aan calcium. Met Split Feeding krijgt de hen precies de juiste nutriënten op het juiste moment. Ze hoeft daardoor geen onnodige overschotten aan nutriënten te verwerken of - bij een tekort aan voedingsstoffen - lichaamsreserves te mobiliseren.

Wat heb ik nodig om Split Feeding toe te passen?
Toepassing van Split Feeding is vrij eenvoudig en de investering is beperkt. U heeft twee silo’s per stal nodig om te kunnen schakelen tussen de voersoorten. Daarnaast heeft u een silo- of doorstroomweger nodig. Een goed functionerende automatische voeromschakeling is essentieel om de hoeveelheid voer in het systeem inzichtelijk te hebben en het rantsoen correct te voeren.

Wat levert Split Feeding mij op?

  • Meer verkoopbare eieren door een verbeterde schaalkwaliteit.
  • Lagere voerkosten/voerprijs door een betere benutting van nutriënten.
  • Verbetering duurzaamheid door een betere benutting van nutriënten en mineralen.
  • Kortom: rendementsverbetering.

Meer weten over Split Feeding of de opbrengsten in uw specifieke situatie?
Neem contact met ons op via uw accountmanager of specialist of met onze klantenservice. Klantenservice ForFarmers: pluimvee@forfarmers.eu  T +31(0)88 024 8050 of bekijk de leaflet over Split Feeding.