Zoeken
For the Future of Farming
pluimvee nieuw 5vleeskuikenouderdierenpluimvee nieuw 4

09-05-2017

Familie Sligman wint Agroscoopbokaal Vleespluimvee

Gezonde kuikens en efficiënte voedselproductie

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zwartsluis werden dinsdag 9 mei de winnaars van de Agroscoopbokaal 2017 bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren viel deze onderscheiding ten deel vanwege hun uitzonderlijke resultaten. De familie Sligman uit Markelo won de prijs in de sector vleespluimveehouderij. Zij ontving de bokaal uit handen van Yvon Jaspers.

De familie Sligman uit Markelo (Ov.) hanteert de stelregel dat je gezonde dieren nodig hebt om kwaliteit te produceren en daar handelt ze ook naar. Ginie Sligman verzorgt samen met haar moeder Gerda en dochter Mayra (18) de vleeskuikens zo goed dat er op het bedrijf al ruim een jaar geen antibiotica is gebruikt.

De kuikens hebben een hoge gezondheidsstatus en gezonde voetzolen. De voetzoolscore was met een jaargemiddelde van 33 prima. De gemiddelde technische resultaten over 2016 laten zien dat de familie Sligman zeer goed scoort op duurzaamheid. De gecorrigeerde voederconversie (vc 1500) was 1,132. De kuikens groeiden gemiddeld 68 gram per dag en wogen gemiddeld 2.769 gram bij aflevering. Opvallend is dat de resultaten zeer stabiel zijn. De gecorrigeerde vc schommelde de afgelopen 8 koppels tussen de 1,192 en de 1,073.

Dit zijn de winnaars in de overige sectoren.