Zoeken
For the Future of Farming
pluimvee nieuw 5vleeskuikenouderdierenpluimvee nieuw 4

25-02-2014

Forza WelFair; het voer voor langzaam groeiende kuikens

ForFarmers Hendrix heeft een speciale voerreeks ontwikkeld voor langzaam groeiende kuikens. De naam? Forza WelFair. Met deze voerreeksen en bijbehorende adviezen levert een ondernemer gezonde uniforme kuikens op de gewenste gewichten. Dit leidt tot meer werkplezier en welzijn. Goed voor de ondernemer en goed voor zijn kuikens.

Voor langzaam groeiende kuikens is een goede structuur van het voer essentieel. Forza WelFair voeders bevatten daarom specifieke vezels die voor een goede werking van de spiermaag zorgen. Een gezonde goed ontwikkelde spiermaag is immers heel belangrijk voor een goede darmgezondheid. En dat draagt op zijn beurt weer bij aan een stabiele vertering en droog strooisel in de stal.

Ontwikkeling van darmflora
De Forza WelFair voeders bevatten daarnaast ook middenlangketenige vetzuren. Die zorgen voor een positieve beïnvloeding van de darmflora. Pre-biotica leveren een bijdrage aan meer melkzuurbacteriën in de darmflora. Door de darmflora op deze manier positief te ‘voeden’, bewerkstelligen we een goede vertering. Forza WelFair voeders hebben bovendien een verlaagd en uitgebalanceerd aminozurenpatroon. Dit zorgt voor goede resultaten, goede strooiselkwaliteit en kuikens met een uniform juist eindgewicht.

Vakmanschap
Goed voer alleen is niet voldoende, ook de omstandigheden in de stal beïnvloeden het resultaat. Dat vraagt om vakmanschap. De vleeskuikenhouder kan daarbij rekenen op de ondersteuning van ForFarmers Hendrix in de vorm van diverse hulpmiddelen en de expertise van accountmanagers en specialisten.