Zoeken
For the Future of Farming
pluimvee nieuw 5vleeskuikenouderdierenpluimvee nieuw 4

01-03-2014

​PoultryPlus: bezegeling van integratie opfokactiviteiten

Opfok de KuikenaeR verder onder nieuw naam

Opfok de KuikenaeR gaat per 1 maart 2014 verder onder de nieuwe naam PoultryPlus. “Het is de bezegeling en afronding van de integratie van de opfokactiviteiten”, zegt Robin Kemper, manager PoultryPlus. “Er staat een efficiënte opfokorganisatie met een uitstekende club opfokkers. Bijgestaan door een eigen specialistisch begeleidingsteam, aangevuld met veterinaire expertise vanuit heel Nederland.”

PoultryPlus is ontstaan door het samenvoegen van de opfokactiviteiten van Hendrix Broilers en Opfok de KuikenaeR. “De kip staat bij ons centraal. Dat is niet veranderd, dat is altijd al zo geweest. En juist door die focus zijn we in staat om kwaliteit te leveren. Deze nieuwe naam geeft dat eigenlijk heel mooi weer. We leveren vleeskuikenouderdieren met een plus, met iets extra’s. Op z’n Engels wordt dat PoultryPlus”, vertelt Kemper.

Kipkwaliteit voorop
Bij de start van Opfok de KuikenaeR werden er jaarlijks zo’n 800.000 dieren afgeleverd. Afgelopen jaren is dat aantal gegroeid naar 3 miljoen dieren in vijf verschillende landen “Zo’n groei kun je alleen maar realiseren als je kwaliteit levert. En dat doen we dus, kipkwaliteit staat voorop.” De komende jaren gaat PoultryPlus dit verder continueren en verbeteren. “We werken bijvoorbeeld aan een speciaal systeem waarmee opfokkers en vermeerderaars elkaars data kunnen zien en daarmee meer idee krijgen hoe het met een koppel gaat. Zo kun je samen nog beter bouwen aan het beste resultaat.”

Hygiëne
Een ander item dat hoog op de agenda staat, is hygiëne. “Op veel bedrijven gaat dat heel goed, maar vaak zien we mogelijkheden om dat onderwerp op een nog hoger plan te krijgen. Wat vandaag goed gaat, kan vaak morgen nog iets beter. Dus daar mogen onze klanten ons het komende jaar op aanspreken”, aldus Kemper.

PoultryPlus is als opfokorganisatie voor vleeskuikenouderdieren een dochteronderneming van ForFarmers BV. De afzet vindt plaats in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland en het noorden van Oostenrijk.