Zoeken
For the Future of Farming
NOVA Ontwikkeld voor het levenFerm4FarmHet leven begint met VidaAgroscoop

Kennissessie: Sturen op kwaliteit vleesvarkens

Categorie:Workshop
Contactpersoon:Linda Janssen
Adres:FarmFocus Showroom
Plaats:Schapendrift 7a, Dalfsen
Datum:15-02-2016
Tijd:16:00 - 21:00 uur
E-mailadres:linda@ljvconsultancy.nl
Website:http://varkensnet.nl/webform/aanmelden-kennissessie-kwaliteit-vleesvarkens

Hoe lever je de vleesvarkens waar de markt om vraagt? Zorg dan eerst dat je een concept kiest en weet welke kwaliteitseisen dat concept stelt. Dan kun je die eisen vertalen en daarop sturen met voeding en genetica. Tijdens de Kennissessie Sturen op kwaliteit vleesvarkens leer je hoe je vleesvarkens kunt produceren die goed binnen het concept passen.
 
We laten zien hoe je met voeding kunt sturen op bijvoorbeeld de spier- en spekdikte van de varkens. Maar ook hoe je kunt sturen op andere kwaliteitsaspecten als kleur en smaak. Belangrijk startpunt is de keuze van de zeugen- en vooral ook de berenlijn. Die keuzes hebben veel invloed op vrijwel alle aspecten van de vleeskwaliteit. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld laten we zien hoe je de concepteisen kunt vertalen. Welke keuzes in voeding en genetica maakt dit bedrijf?

Programma:

15:45 uur Ontvangst

16:00 uur Opening door Jan Essens, Varkens.nl

16:10 uur Voeding in relatie tot kwaliteit Patricia Beckers, manager Nutritie & Innovatie bij ForFarmers

16:45 uur Fokken op kwaliteit Kor Mast, directeur bij Preferent KI

17:20 uur Van markt naar eigen bedrijf Annechien ten Have van Hamletz

17:40 uur Diner

18:15 uur Start 1e workshopronde

1. De kansen van concepten
Eric Gloudemans, Key Accountmanager bij ForFarmers, geeft een korte inleiding op de huidige markt, de ontwikkeling van concepten en kansen voor de toekomst. Vervolgens ga je in gesprek met collega’s over kansen van concepten en mogelijkheden voor je eigen bedrijf.

2. Sturen op kwaliteit op je eigen bedrijf
Wat is voor jou kwaliteit? Weet je voor welke markt je produceert en wat die markt vraagt? Praat met Annechien ten Have en collega varkenshouders over verschillende markten en de vertaling naar kwaliteit in jouw keten en op je eigen bedrijf.

19:30 uur Pauze

19:45 uur Start 2e workshopronde

21:00 uur Afsluiting

Meld u hier aan of bekijk de volledige uitnodiging.

De kosten voor varkenshouders bedragen €50 per persoon. KPV-leden en studenten betalen €25. Kosten periferie €135 per persoon. U krijgt hiervoor een factuur toegestuurd na de bijeenkomst.