Zoeken
For the Future of Farming
NOVA Ontwikkeld voor het levenFerm4FarmHet leven begint met VidaAgroscoop

Open dag vleesvarkensstal fam. Van Sleuwen

Categorie:Open dag
Adres:Zijtaartseweg 14
Plaats:St. Oedenrode
Datum:13-06-2014
Tijd:14:00 - 18:00 uur

De familie Van Sleuwen opent een nieuwe vleesvarkensstal voor 4.500 vleesvarkens. De familie breidt hiermee haar huidige gesloten bedrijf uit. U bent van harte welkom tijdens de open dag op vrijdag 13 juni van 14.00 uur tot 18.00 uur.

De stal kent tal van bijzonderheden:

  • De stal is uitgerust met conditionering voor de binnenkomende lucht via een gesloten grondwatersysteemdat de lucht zowel kan koelen als verwarmen. De Warmte-Koude-Opslag installatie zorgt ervoor dat de binnenkomende lucht optimaal geconditioneerd wordt. De lucht wordt in de zomer flink gekoeld en in de winter verwarmd tot een minimale temperatuur van 8°C. Hierdoor blijft de voeropname in de zomer op peil en kan er in de winter meer geventileerd worden. Een verwarmingsinstallatie is niet nodig.
  • Er is een proefafdeling ingericht volgens het principe van een Sana-stal. Deze afdeling bevat extra ruimte door plateaus. Door de toepassing van plateau’s kunnen in dezelfde afdeling ruim 30% meer varkens gehouden worden. De huisvesting is tevens geschikt voor het houden van varkens volgens de 1-ster voorschriften van de dierenbescherming. Voor een optimale hygiëne is in elke hoek van de hokken een gietstalen varkenstoiletrooster aangebracht.
  • Extra ruimte wordt gecreëerd door poortjes in de hokafscheidingen.
  • Lichtstraat over de volledige lengte van de stal aan beide zijden met een minimale lichtdoorlaat van 2%
  • Nieuwe brijvoerinstallatie met gestorte bunkers met 550 ton opslagruimte.
  • De combinatie van luchtkoeling en een wit dak voorkomt extreme opwarming in de zomer. Hierdoor blijft het in de zomer veel koeler in de stal. Het dak is van polyester wat bestendig is tegen de zure lucht van de geïntegreerde combi-wasser.
  • Multi-roosters: Deze combiroosters van Duits fabricaat, hebben een maximale mestdoorlaat. De liggedeelten (40%) zijn voorzien van smalle sleufjes van 1 cm breed, die niet dicht gaan zitten waardoor de hokken en varkens schoon blijven.

Op de website Genugten-agri vindt u meer over de bijzonderheden.
 

Deelnemende bedrijven:
ABN AMRO Bank / Bergs Advies / BJC Tools Erp / Bonda’s veevoederbureau / Van Esch Loon- en Grondverzetbedrijf / Exitus / Genugten Agri B.V. / Dierenartsenpraktijk Lintjeshof / Drieweg Advies / Gabriels Totaal Techniek / FarmFeed Hedimix / ForFarmers / Inno+ / Klasse KI / Lintjeshof Varkens / Mesa Coatings / Protekta Plaagdierbestrijding / Schippers Bladel / Adviesbureau Van der Steen / TOPIGS Nederland / Tivac / Vesters Agrarische Groothandel