Zoeken
For the Future of Farming
NOVA Ontwikkeld voor het levenFerm4FarmHet leven begint met VidaAgroscoop

Pigbusiness thema-avond Voeding

Adres:Showroom Hogenkamp Dalfsen
Plaats:Schapendrift 7A, 7722 TS te Dalfsen (OV).
Datum:08-10-2014
Tijd:18:45 - 22:30 uur
Website:http://www.pigbusiness.nl/thema-avond/inhoud-avond

Deelnemers aan deze thema-avond worden vanaf 18.45 uur ontvangen met koffie of thee in de showroom van Johnny Hogenkamp, Schapendrift 7A, 7722 TS te Dalfsen (OV).

Tijdens het eerste uur verzorgt Rovecom een workshop over hun optimaliseringsprogramma om digitaal rantsoenen te maken. In de voerkeuken wordt live geproduceerd met toepassing van dit optimaliseringsprogramma. Daarnaast is er een demonstratie van een (mobiele) maal & meng installatie te zien.

Vervolgens is varkenshouder Stephan Rientjes de gastspreker van deze avond. Hij heeft een gesloten varkensbedrijf met 850 zeugen, 7.500 vleesvarkens en eigen geltenaanfok in Raalte. Vijf jaar geleden begon hij bij wijze van experiment met het bijvoeren van CCM bij de gespeende biggen. Dat beviel hem zo goed dat hij verwacht eind dit jaar al de grondstoffen voor zijn varkensvoer zelf in te kopen. Bovendien stelt hij zijn eigen rantsoenen samen.

Tijdens de bedrijvencarrousel vanaf 21.00 uur gaat u in gesprek met onder andere ForFarmers. Aan de hand van stellingen, die zijn aangedragen door Pig Business, gaan bezoekers 10 minuten in gesprek met elk bedrijf. De avond wordt afgesloten met een drankje en een gehaktbal.

Gratis deelname. Klik hier voor meer informatie en/of aanmelden.