Zoeken
For the Future of Farming
NOVA Ontwikkeld voor het levenFerm4FarmHet leven begint met VidaAgroscoop

18-05-2016

Agroscoopbokaal voor diergezondheid en technische resultaten

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Lunteren werden woensdag 18 mei de winnaars van de Agroscoopbokaal 2016 bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren viel deze onderscheiding ten deel vanwege hun uitzonderlijke resultaten. Zij ontvingen de bokaal uit handen van Yvon Jaspers.

Winnaar varkenshouderij: aan de top met diergezondheid en technische resultaten
Gerrit en Ineke Ter Haar uit Geesteren (Gld) behoren tot de koplopers in de varkenshouderij. Dit werd bevestigd door hun deelname aan de Delta-Score, een nieuwe meet- en vergelijkingstool van ForFarmers en Boehringer Ingelheim.

Delta-Score koppelt de aanwezigheid van ziektes op het bedrijf aan de technische prestaties. Dit toont de varkenshouder hoe het bedrijf op diverse onderdelen scoort t.o.v. vergelijkbare bedrijven (o.a. EW-conversie, karkaskwaliteit) en hoe hij kan sturen op verbetering. De Delta-Score bevestigde dat het gezondheidsniveau op het bedrijf van Ter Haar bijzonder hoog ligt.

Dit heeft alles te maken met de manier waarop zij hun bedrijf managen en met een zeer strikte toepassing van hygiënemaatregelen. Door de goede gezondheid kunnen de varkens het voer optimaal aanwenden voor groei en mede daardoor behalen Gerrit en Ineke in alle opzichten bovengemiddelde resultaten.

Achtergrond Agroscoopbokaal
‚Äč
Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen beoordelen. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialist van ForFarmers heeft toegang tot deze cijfers, zodat hij/zij bedrijven proactief en effectief kan begeleiden. Jaarlijks reikt ForFarmers in de sectoren melkvee, geiten, vleesvee, varkens, legpluimvee, vleespluimvee en plant de Agroscoopbokaal uit aan een ondernemer die uitzonderlijk heeft gepresteerd.