Zoeken
For the Future of Farming
NOVA Ontwikkeld voor het levenFerm4FarmHet leven begint met VidaAgroscoop

29-10-2014

Biest-Score genomineerd voor prijs op EuroTier

Deutsche Landwirtschaftsverlag (DLV) heeft de door ForFarmers Hendrix ontwikkelde Biest-Score genomineerd voor ‘Noviteit van het jaar’ in de categorie ‘Diergezondheid’. Donderdag 13 november a.s. tijdens de TopTierTreff op de Duitse vakbeurs EuroTier maakt DLV de prijswinnaars bekend.

Deutsche Landwirtschaftsverlag reikt de prijzen voor ‘Noviteit van het jaar’ jaarlijks uit voor tien verschillende categorieën. Per categorie zijn drie innovaties genomineerd.

Biest-Score
De Biest-Score is een methode om de biestvoorziening van zeugen aan hun biggen te meten. Het bijzondere is dat ForFarmers Hendrix hiervoor een eenvoudige bloedtest heeft ontwikkeld. Dit kost de varkenshouder veel minder tijd dan de gebruikelijke methode waarbij de biggen tweemaal gewogen moeten worden. Met de informatie die deze bloedtest oplevert, kan een varkenshouder gericht bijsturen in zijn kraamstalmanagement. De inmiddels opgebouwde database van bloedmonsters bevat een schat aan informatie over de biestvoorziening op individuele zeugenbedrijven. Met de kennis die dit oplevert, kunnen ook andere ondernemers hun voordeel doen.