Zoeken
For the Future of Farming
NOVA Ontwikkeld voor het levenFerm4FarmHet leven begint met VidaAgroscoop

15-05-2014

Varkenshouder Kroef genomineerd in Betuwe

Varkenshouder Erik Kroef is genomineerd voor de titel ‘Ondernemer van het jaar’ in de Betuwe. Kroef heeft een varkensbedrijf met 6.700 vleesvarkens in het Gelderse Bemmel.

Erik Kroef kocht in 1992 een bestaand varkensbedrijf in Bemmel. Dat ligt aan de oostrand van de Betuwe, tussen Arnhem en Nijmegen. Op het moment van overname stond er een zeugenstal voor 200 zeugen en twee vleesvarkensstallen voor in totaal 1.200 varkens, daterend uit 1980.

Varkenshouder Kroef genomineerd in Betuwe

Gefermenteerd voer
In 2004 kwam er een nieuwe vleesvarkensstal bij voor 2.200 varkens. In 2012 werd een nieuwe stal met twee etages gerealiseerd voor 3.500 varkens. Die werd in november in gebruik genomen. Alle varkens worden onder Milieukeur-certificaat geproduceerd. Daarmee omvat het bedrijf dan 6.700 vleesvarkens.

Vorig jaar is Kroef overgestapt op het fermenteren van voer. Dat moet de voerbenutting verbeteren en de voerkosten drukken.

Onderscheidend vermogen
Kroef is genomineerd in de categorie ‘Agri’ en moet het opnemen tegen Rick Gerichhausen van Kwekerij Zandvoort en Andre Jurrius van Ekoboerderij De Lingehof.

De jury let onder meer op hoe de genomineerden hun onderscheidend vermogen steeds van nieuwe impulsen voorzien, zonder de basis uit het oog te verliezen. De bekendmaking is op 19 mei.

Bron: www.pigbusiness.nl