Zoeken
For the Future of Farming
NOVA Ontwikkeld voor het levenFerm4FarmHet leven begint met VidaAgroscoop

15-04-2017

Volop animo voor ‘The Future Farmers’

The Future Farmers

Jonge ondernemers maken de toekomst. Ze hebben frisse ideeën, up-to-date kennis en vaak een innovatieve kijk op zaken. Om die reden hebben Freek van Nuland en Mathijs van Bergen, beide jonge varkensspecialisten van ForFarmers, het initiatief genomen om een groep enthousiaste ondernemers in Zuid Nederland bij elkaar te brengen in ‘The Future Farmers’.

De belangstelling bleek groot. Ruim 60 jonge ondernemers uit Zuid Nederland toonden interesse in deelname. Doel van ‘The Future Farmers’ is om elkaar te leren kennen, te inspireren, kennis te delen en zo elkaar op voorsprong te brengen.

Toekomst varkenshouderij
Vanwege de overweldigende animo werd de groep in tweeën gesplitst en dinsdag 11 april jl. kwam de eerste groep bij elkaar. Na een korte introductie van het initiatief en de initiatiefnemers waren de deelnemers aan de beurt iets over henzelf te vertellen. In het inhoudelijke deel van de avond nam Eric Gloudemans de deelnemers mee naar de toekomst van de varkenshouderij in Nederland en de kansen die vraaggestuurd ondernemen oplevert. Dat zorgde uiteraard voor een levendige discussie in de groep. Het was mooi om te zien dat de jonge ondernemers er open voor staan om out-of-the-box te denken. De avond werd afgesloten met een informele borrel en vele enthousiaste reacties van de deelnemers.

Vervolg
Het is de bedoeling dat de groep drie keer per jaar bij elkaar komt. Naast het organiseren van excursies en het ontvangen van gastsprekers is er veel ruimte voor kennismaking en discussie. ForFarmers is initiatiefnemer, faciliteert de groep en draagt interessante thema’s aan. Maar de organisatie van de groep bestaat uiteindelijk uit de deelnemers zelf. Op deze manier is de continuïteit en onafhankelijkheid gewaarborgd. Freek en Mathijs kijken al uit naar de eerste bijeenkomst met de andere helft van ‘The Future Farmers’. Heb je interesse in deelname? Neem dan via ons contactformulier contact op met Freek van Nuland of Mathijs van Bergen.