Zoeken
For the Future of Farming
NOVA Ontwikkeld voor het levenFerm4FarmHet leven begint met VidaAgroscoop

16-10-2017

Zeugenvoer zorgt voor extra prestaties zonder extra werk

Het nieuwe voerconcept NOVA is speciaal ontwikkeld voor zeugen en gelten in alle stadia van de vruchtbaarheidscyclus. Hiermee richt ForFarmers zich op een hoge melkproductie, technische topresultaten en een lange levensduur van de zeug.

NOVA sluit aan bij de behoeften van klanten

ForFarmers heeft samen met haar klanten een aantal belangrijke doelstellingen bepaald voor het nieuwe NOVA-concept: topresultaten, hoogste melkproductie, een lange levensduur van zeugen en eenvoudig werken. Deze aspecten zijn bepalend voor het behalen van het hoogste rendement op een zeugenbedrijf.

Gedurende een periode van 18 maanden werden de NOVA-voeders ingezet op praktijkbedrijven. Op 38 bedrijven in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk werden de NOVA-voeders getest. De gegevens van 5.000 zeugen zijn maandenlang nauwgezet geregistreerd en geanalyseerd.

De resultaten van de praktijkproeven zijn het bewijs van de topprestaties van de NOVA-voeders:

  • 0,25 meer biggen per worp gespeend in de testgroep
  • 165 g hoger speengewicht
  • 10% meer melk uit voer
  • 12% meer zeugen die 13 of meer biggen spenen

Ondanks de betere resultaten in de testgroep bleef de conditie van de zeugen in de lactatie behouden en werd een hogere voerefficiëntie waargenomen. Bovendien werden de nieuwe voeders als zeer gebruiksvriendelijk ervaren. Extra prestaties zonder extra werk dus.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over NOVA.