Zoeken
For the Future of Farming
header-Symp

Symposium 5 oktober: gezondheid jongvee basis voor gezonde toekomst

De interesse voor jongveeopfok bij melkveehouders en dierenartsen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Mede door afschaffing van het quotum, de GVE-reductie en de verwachte fosfaatwetgeving, wordt de investering in een goede jongveeopfok steeds sneller terugverdiend. Gezonde kalveren zijn de basis voor een gezonde veestapel én daarmee de toekomst van het melkveebedrijf.

Op 5 oktober 2017 organiseren GD, Denkavit en ForFarmers een symposium speciaal voor rundveedierenartsen die zich (verder) willen verdiepen in jongvee. We zijn verheugd dat de internationaal gerenommeerde Prof. Dr. Kerstin Müller naar Nederland komt als keynote-speaker van het symposium. Dagvoorzitter is Peter Mölder, dierenarts bij Denkavit.

Programma

  • 15.00 uur - Ontvangst voor rondleiding bij Denkavit (optioneel onderdeel)
  • 16.00 uur - Opening door dagvoorzitter Peter Mӧlder, dierenarts bij Denkavit
  • 16.15 uur - Presentaties
  • 18.15 uur - Diner, mogelijkheid tot bijpraten met collega-dierenartsen
  • 19.30 uur - Laatste presentatie
  • 20.30 uur - Discussie en nabespreking
  • 21.00 uur - Borrel

Jongvee symposium: keynote en sprekers

Keynote-speaker Prof. Dr. Kerstin Müller zal tijdens het symposium twee presentaties geven:

  • Het longmicrobioom bij het rund, moeten wij diergeneeskundige boeken herschrijven?
  • Risicofactoren voor de kalvergezondheid

Prof. Dr. Kerstin Müller is verbonden aan de Klinik für Klauentiere am Fachbereich Veterinärmedizin van de Freien Universität Berlin

Praktische inzichten: vertaling van en naar de praktijk
Twee interactieve lezingen vanuit Denkavit door Dr. Peter van 't Veld, dierenarts en Technical Manager Export bij Denkavit. En een duopresentatie vanuit ForFarmers en GD door: Dr. Jan Muskens, dierenarts GD en Dr. Ir. Bart Tas, Innovatiemanager ForFarmers. De lezingen van Denkavit, GD en ForFarmers bieden u praktische handvatten voor de begeleiding van het jongveemanagement in de praktijk. Zo delen we onder andere een aantal interessante inzichten uit de internationale jongvee-opfok met u én gaan we in op de relevantie hiervan voor de Nederlandse melkveehouders

Symposium jongvee: locatie en accreditatie

De voorlopige beoordeling van de accreditatiecommissie is 3,5 nacholingspunten. Om deel te nemen aan dit symposium en de bijbehorende accreditatiepunten te ontvangen is het noodzakelijk onderstaand aanmeldformulier volledig in te vullen.

Het symposium vindt plaats bij Denkavit. Adres: Tolnegenweg 65, 3781 PV in Voorthuizen.

Symposium Jongvee - aanmeldformulier & accreditatie