Waar ben je naar op zoek?

Britt BV wint Agroscoopbokaal Varkens 2023

Persbericht Persbericht25-5-2023

Scherpste gecorrigeerde voederconversie en duurzame bedrijfsvoering leiden tot winnaarspositie

Varkensbedrijf Britt BV uit Diessen wint de Agroscoopbokaal in de sector varkens vanwege de goede technische resultaten in combinatie met een duurzame bedrijfsvoering. Afgelopen jaar werd een gecorrigeerde voederconversie gerealiseerd van 2,37. Daarnaast draagt het bedrijf bij aan circulariteit door droge grondstoffen en reststromen uit de levensmiddelenindustrie aan de varkens te voeren. De goede resultaten van Britt BV worden behaald door niets aan het toeval over te laten en focus te hebben op arbeid en voer. 

Het SPF varkensbedrijf telt in totaal 1.150 zeugen met bijbehorende biggenplaatsen en 10.000 vleesvarkens. Naast de scherpe gecorrigeerde voederconversie is een gecorrigeerde groei van 982 gram per dag gerealiseerd.

Britt BV wint Agroscoopbokaal Varkens 2023

Niets aan het toeval overlaten

Door eventuele nadelige effecten van variabelen zoveel mogelijk uit te sluiten wordt op dit vleesvarkensbedrijf gewerkt aan de goede resultaten. Harry Steenbakkers, bedrijfsleider Britt BV, legt uit: “We willen geen discussie over het klimaat, dat moet gewoon goed zijn. Hetzelfde geldt voor de stal en de hokinrichting. Het water moet van goede kwaliteit zijn en de voerinstallatie zuiver. Dierverzorging staat bij ons zeer hoog in het vaandel, wat leidt tot een hoge diergezondheid. Als dit allemaal goed is kunnen we vervolgens focussen op de arbeid en het voer. Door kritisch te blijven en de gezondheidsstatus hoog te houden werken we nu en in de toekomst aan het verbeteren van onze resultaten.” 

Samen presteren

Eén van de succesfactoren is het werken volgens de Total Feed aanpak. Dit houdt in dat het team van Britt BV nauw samenwerkt met de medewerkers van ForFarmers. Steenbakkers: “Dit is écht een combinatie van op en top vakmensen die gezamenlijk topsport willen bedrijven. We willen en moeten samen presteren, om de doelstellingen te behalen.” Op deze manier laat het team niets aan het toeval over. Corné van de Ven, technisch specialist varkens, vult aan: “Monitoring is het sleutelwoord op dit bedrijf. De resultaten zijn zeer stabiel. Dit komt door hun werkwijze, maar ook door de goede samenwerking met de afdelingen Total Feed Support en CirQlar (voorheen DML) van ForFarmers. Het rantsoen is door dit alles zeer constant en dit resulteert in stabiele resultaten.”

De goede resultaten die zij behalen door de Total Feed aanpak laten het belang van goede samenwerking zien. Zij-aan-zij wordt gewerkt aan hetzelfde doel. ForFarmers onderstreept dit belang met de campagne ‘Samen BIG Family’ die onlangs gelanceerd is. “Samen werken we aan efficiënte, gezonde varkens en een beter rendement. Want wij blijven geloven in een duurzame varkenshouderij in Nederland”, aldus Van de Ven.   

Afbeelding: Big Family - 1200x630 (FBLI link afbeelding)

Achtergrond Agroscoopbokaal

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers, ForFarmers De Hoop en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialisten van ForFarmers, ForFarmers De Hoop en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten effectief kunnen begeleiden. De Agroscoopbokaal 2023 kent zeven winnaars in de volgende categorieën: biologisch (Reudink), melkvee, vleesvee, geiten, varkens, legpluimvee en vleespluimvee (ForFarmers De Hoop). Per categorie worden de winnaars in de maand mei 2023 bekendgemaakt via de diverse mediakanalen van ForFarmers en Reudink. Op 11 mei a.s. vindt de uitreiking van de bokalen en de huldiging van de winnaars plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.