Waar ben je naar op zoek?

Varkenshouders met ondernemerskracht

Varkenshouders ondernemen nog steeds volop in de varkenshouderij. Ondernemers die kansen zien én pakken door hun bedrijf uit te breiden, de horizon te verbreden, te innoveren of te verduurzamen. Zodat de boerenpraktijk blijft aansluiten bij de wensen van de markt en de consumenten. Varkenshouders met ondernemerskracht dus! Graag delen wij deze verhalen en laten we zien welke koers zij varen. Omdat we trots zijn op onze klanten en trots zijn dat we als partners aan hun zijde staan.

Familie Platenkamp werkt aan circulaire landbouw

De familie Platenkamp heeft een gecombineerd bedrijf van akkerbouw en vleesvarkens. In 2020-2021 hebben ze hun vleesvarkensstal uitgebreid met 1.750 extra plaatsen. De nieuwe stal is via de centrale gang verbonden aan de bestaande stal van 3.750 vleesvarkens. Met de uitbreiding in dieraantallen lukt het de familie om de kringloop op het bedrijf steeds verder te sluiten. De CCM van het land voeren ze samen met restproducten uit de humane voedingsindustrie aan de varkens en de mest van de varkens voedt het land. Bekijk de video waarin ze hun nieuw stal trots tonen.

Familie Platenkamp in Laren

Alfons en Joost Platenkamp laten het eindresultaat zien

De Janshoeve bouwt aan de toekomst

Varkensbedrijf De Janshoeve in Overloon breidt het bedrijf uit met 3.000 vleesvarkensplaatsen. Bedrijfsleider Erik Denissen en accountmanager Henri de Vries van ForFarmers vertellen hoe ze dit hebben aangepakt en welke keuzes er hierbij zijn gemaakt.

De Janshoeve in Overloon

Erik Denissen, bedrijfsleider van De Janshoeve, wilde een stal zonder poespas waarin het praktisch werken is.

Varkensbedrijf Gerrits breidt uit en innoveert

Onlangs heeft Hans Gerrits zijn varkensbedrijf in Boven-Leeuwen uitgebreid met 880 vleesvarkensplaatsen. Ten opzichte van zijn bestaande stal voerde hij een aantal slimme verbeteringen door. In deze video laat Hans zijn tips zien en vertelt accountmanager Jos Rijk van ForFarmers welke weg ze voor de toekomst zijn ingeslagen. Bekijk hieronder de video en bekijk ook het fotoverslag op PigBusiness.

Varkensbedrijf Gerrits in Boven-Leeuwen

Hans Gerrits heeft een aantal zelf bedachte innovaties doorgevoerd in zijn 1 Ster Beter Leven-stal.

Heeft u ook plannen voor bedrijfsontwikkeling?

Heeft u plannen voor bedrijfsontwikkeling en wilt u hierover van gedachten wisselen met één van onze specialisten? Neem contact op met uw accountmanager of kijk op de site van onze collega's van FarmConsult.