Waar ben je naar op zoek?

Open Dag Houbensteyn Heideveld

Categorie
Open dag
Contactpersoon
Houbensteyn Groep
Locatie
Laagheide 9
Plaats
Grubbenvorst
Datum
28 september 2019
Tijd
11:00 - 16:00 uur
Afbeelding: Open Dag Houbensteijn ForFarmers

Zaterdag 28 september a.s. opent Houbensteyn Heideveld de deuren van de nieuwe vleesvarkensstal aan de Laagheide 9 in Grubbenvorst. De nieuwbouw maakt deel uit van het Nieuw Gemengd Bedrijf in samenwerking met pluimveebedrijf Kuijpers Kip. Hier realiseert Houbensteyn Groep een innovatieve stal van wereldformaat met veel aandacht voor dierenwelzijn en milieu. Komt u ook een kijkje nemen?

Innovatief, duurzaam, diervriendelijk
De stal biedt ruimte aan 19.000 vleesvarkens verdeeld over twee etages. In het concept is volop aandacht voor milieu en dierwelzijn. Denk aan warmteterugwinning, luchtwassers, gesloten kringloop, duurzaam gebruik van reststromen uit humane voedingsindustrie, huisvesting volgens 1 Ster Beter Leven-keurmerk en antibioticavrij-werken. De nieuwe varkensstal is volgens Nederlandse maatstaven een stal in de buitencategorie en een voorbeeld van modern boerenondernemerschap.

FarmConsult en ForFarmers DML
De voorbereiding, de bouw en realisatie van een dergelijke stal gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Vele partijen werken hierin samen om tot het gewenste resultaat te komen. FarmConsult verzorgde de Omgevingsvergunning Milieu, het stalontwerp en de bouwbegeleiding samen met strategisch partner PIT Bouwadvies. ForFarmers DML is één van de leveranciers van zogenaamde Dry Moist Liquid-producten. Oftewel vochtrijke of enkelvoudige diervoeders die als restproduct vrijkomen uit de humane voedingsindustrie of uit de akkerbouw.

Komt u ook naar de Open Dag?
Op zaterdag 28 september 2019 heeft u van 11.00 - 16.00 uur de unieke gelegenheid om de stallen en alle noviteiten te bekijken. Uiteraard zijn FarmConsult en ForFarmers DML ook aanwezig (in respectievelijk afdeling 10 en afdeling 13). Graag zien we u daar!