Zoeken
For the Future of Farming
FarmConsult VergunningscheckHeader fosfaatcalculator herkauwersboer en zoonproductierechtenbiggen 2kuikensmelkvee

11-07-2017

Wat zijn consequenties besluit Provinciale Staten Noord-Brabant?

Provinciale Staten Noord-Brabant

Vrijdag 7 juli heeft Provinciale Staten van Noord-Brabant een besluit genomen over de plannen van Gedeputeerde Staten tot een versnelling van de transitie naar een duurzame veehouderij in Noord-Brabant. De protesten vanuit diverse organisaties, waaronder ForFarmers, gericht aan de Provinciale Staten, hebben niet geholpen. De plannen zijn rigoureus en beïnvloeden de toekomst van de Brabantse veehouderijsector zwaar.

Wat betekent dat concreet voor u?
Veel agrariërs moeten nu eerder en meer investeren dan gepland om technische aanpassingen uit te voeren om aan de nieuwe wet- en regelgeving te voldoen. Er zullen ook bedrijven moeten stoppen door deze maatregelen. De maatregelen betreffen o.a. :

  • Stalderen: nieuwe stal alleen toegestaan als elders in dezelfde regio meer staloppervlak (110%) verdwijnt. Hiervoor zijn regio’s gemaakt.
  • In 2020 moeten oude stallen zijn aangepast: De provincie past de Verordening natuurbescherming aan om de ammoniakemissie uit stallen terug te dringen. Onder voorwaarden kunt u vóór 1 januari 2020 uitstel van aanpassing tot 2022 aanvragen. Wilt u weten welke termijnen voor uw stallen gelden? Neem dan contact met ons op.
  • Emissie-eisen worden fors aangescherpt.
  • Bouwstop voor geitenhouderij tot medio 2020.
  • Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV) minimaal 7,25.

Hoe verder?
Het  is raadzaam om de consequenties voor uw bedrijf in kaart te brengen. De specialisten van FarmConsult hebben de kennis in huis om dat voor u te doen. Wij maken de vertaalslag naar technische aanpassingen om aan de nieuwe wet- en regelgeving te voldoen. FarmConsult kan ook de consequenties van het stoppen van een bedrijf in kaart brengen, met name op het gebied van productierechten en bestemmingsplannen.

Advies en ondersteuning nodig?
Neem dan contact met ons op via dit formulier of bel 0573-288989. Onze specialisten weten wat er speelt en helpen u graag.