Waar ben je naar op zoek?

Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Waarom organiseren jullie nu het Farmers Fest?
  Dit feest is twee jaar vooruitgeschoven. De boeren en daarmee de hele agrarische sector in Nederland krijgen op dit moment veel voor de kiezen. Juist in deze tijden willen we onze klanten een hart onder de riem steken en hen dus toch deze mooie avond aanbieden. Saamhorigheid is belangrijker dan ooit en juist nu moeten we elkaar opzoeken en trots zijn op onze mooie sector. Wij staan zij-aan-zij met onze boeren. (Lees hierover meer). Daarnaast bestonden we vorig jaar 125 jaar, een extra reden voor een feestje dus. Ons eigen Farmers Fest.
   
 • Wat zijn de kosten?
  ForFarmers geeft haar klanten 4 gratis kaarten. Voor elke kaart geldt dat de barbecue en de eerste 5 muntjes gratis zijn. Ook parkeren is gratis. Een eventueel busticket kost 10 euro. Overige reiskosten zijn voor eigen rekening.
   
 • Wat is de minimumleeftijd om Farmers Fest te bezoeken?
  De minimumleeftijd voor Farmers Fest is 16 jaar. De minimumleeftijd voor het krijgen en nuttigen van alcohol is 18 jaar. Er kan op leeftijd gecontroleerd worden. Zorg dat je je identiteitsbewijs bij je hebt. Personen van 18 jaar en ouder krijgen een polsbandje en kunnen daarmee alcohol bestellen, personen onder 18 jaar niet.
   
 • Wat zijn de openingstijden van Farmers Fest?
  Farmers Fest 2022 vindt plaats op zaterdag 24 september 2022 van 16.00 – 23.00 uur. De poort gaat niet eerder open dan 16.00 uur.

Locatie

 • Waar vindt het Farmers Fest plaats? 
  Farmers Fest vindt plaats onder de rook van onze fabriek en hoofdkantoor in Lochem. Adres: Exelseweg, Laren (Gld). Mocht u met de auto of met de fiets komen, dan zorgen we uiteraard voor de juiste bewegwijzering naar de parkeerplaatsen.
   
 • Waarom vindt het Farmers Fest in Lochem plaats
  Lochem is onze thuisbasis, vandaar dat het Farmers Fest in de buurt van Lochem plaats vindt.

Vervoer / parkeren

 • Kan ik bij Farmers Fest makkelijk parkeren?
  Er is een speciaal parkeerterrein naast het Farmers Fest feestterrein. Volg de borden op locatie. Parkeren is gratis.

  Adres voor de navigatie: Exelseweg 1. Iedereen wordt via de Kwinkweerd en de Ampsenseweg (om)geleid naar de Dijkmansweg om uit te komen op de Exelseweg in Laren waar je kunt parkeren. De parkeerterreinen bevinden zich naast en tegenover het festivalterrein. Er is bewegwijzering aanwezig om te zorgen dat iedereen bij de parkeerplaats uitkomt. We werken niet met parkeerkaarten, uw Farmers Fest-toegangsbewijs geeft u ook toegang tot het gratis parkeerterrein. Er is voldoende parkeercapaciteit bij Farmers Fest 2022. 
   
 • Kan ik mijn auto na het evenement op het parkeerterrein laten staan?
  Dit is niet mogelijk, je kunt alleen tijdens het evenement gebruik maken van de parkeerplaats.
   
 • Is er een kiss & ride aanwezig?
  We hebben een speciale route voor de mensen die worden gebracht (“kiss & ride”) en de taxi’s. Dit staat duidelijk op de bewegwijzering aangegeven. Dit punt is voor de heen- als terugweg gelijk.
   
 • Kan ik ook met het openbaar vervoer komen?
  Het terrein kan worden bereikt via het station Lochem dat op ongeveer 35 minuten lopen ligt van het festivalterrein. Tussen het station en het festivalterrein rijden pendelbussen. Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar met de trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om weer veilig thuis te komen, en zorg dat je tijdig de pendelbus neemt richting het station. Plan je reis via NS of 9292.
   
 • Zijn er taxi’s beschikbaar?
  Vanuit ForFarmers zijn er geen taxi’s beschikbaar. Uiteraard is het mogelijk om – tegen eigen betaling – te laten afzetten en/of ophalen met een taxi. 
   
 • Wat houdt het busaanbod in? 
  Let op: de inschrijving voor het busvervoer is gesloten. 
  Als extra service voor onze klanten worden vanuit alle windstreken opstapplekken aangeboden tegen een kleine bijdrage van 10 euro per persoon. Meer opstapplekken zijn organisatorisch niet mogelijk. Voor de bussen geldt: vol is vol.  
   
 • Waar vind ik mijn bestelde busticket?
  Mocht je via de website een ticket hebben gekocht voor het busvervoer, dan heb je na betaling een ticket in je inbox ontvangen. We vragen je dit (digitaal) te laten zien bij het instappen. De actuele vertrektijden heb je ontvangen per e-mail. We verzoeken iedereen dringend om op tijd aanwezig te zijn. De bus wacht niet op mensen die te laat zijn.
   
 • Waar stoppen de bussen?
  Alle bussen stoppen aan de achterzijde van het terrein, vanaf waar je met een looppad naar de entree loopt. De bussen vertrekken allemaal om 23.15 uur Zorg ook hier dat je op tijd bent.
   
 • Ik wil mijn bustickets annuleren, krijg ik mijn geld terug?
  Het is helaas niet mogelijk om een restitutie van het betaalde bedrag te ontvangen. Uiteraard vernemen we wel graag wanneer u geen gebruik wil maken van het betaalde busticket, zodat de bus niet wacht op uw komst. Dat kan via deze link afmelden busvervoer landelijk
   
 • Kan ik mijn fiets of scooter stallen?
  We houden ook rekening met bezoekers die dichtbij wonen en ofwel op de fiets of met de scooter komen. Daarvoor hebben we ook plekken op het parkeerterrein gereserveerd.
   
 • Kan ik ook in de buurt overnachten?
  Op deze website van VVV Lochem vind je de overnachtingsmogelijkheden in de gemeente Lochem en Laren

Route

 • Wat is de aanrijroute voor bussen, taxi's, auto's, fietsen?
  Zie onderstaande afbeelding met de routing voor de verschillende vervoerssoorten.
  Rode pijl = bussen, pendelbussen, kiss&ride, taxi's
  Blauwe pijl = Auto's
  Roze pijl = fietsers en scooters
Afbeelding: Routing Farmers Fest

Kaarten reserveren

Farmers Fest is volledig ‘uitverkocht’, het is niet meer mogelijk om kaarten te reserveren.

 • Hoe reserveer ik kaarten?
  Scan de QR-code op de uitnodiging of ga naar www.farmersfest.nl. Klik op de button ‘kaarten reserveren’. Volg de stappen in het reserveringssysteem. 
   
 • Waarom moeten kaarten gepersonaliseerd worden?
  Veel grote evenementen hebben last van zwarthandel. ForFarmers geeft veel geld uit aan dit evenement dat speciaal bedoeld is voor haar klanten. Zij kunnen gezinleden of collega's meenemen. We willen ook dat dus zij genieten van dit feest, en niet een willekeurige dorpeling of verre relatie. Naast klanten zijn ook relaties uitgenodigd waar we een warme band mee hebben op het erf, denk aan erfbetreders als dierenartsen. 
   
 • Waarom worden de kaarten niet direct verstuurd?
  De kaarten moeten eerst allemaal gepersonaliseerd worden. Na het bestellen van de kaarten en het doorgeven van de namen die je meeneemt, krijg je de kaarten toegestuurd per e-mail. 
   
 • Ik heb meer dan 4 kaarten nodig, waar kan ik dat aanvragen?
  Farmers Fest is bedoeld voor de klanten van ForFarmers. We willen hen gelegenheid geven om eventueel een partner, gezinslid of medewerker mee te nemen. Is het aantal medewerkers of gezinsleden (boven de 16 jaar) groter dan 4, neem dan contact op met u buitendienstman of -vrouw.
   
 • Waarom krijgen we niet standaard meer kaarten?
  Farmers Fest is in de eerste plaats bedoeld om de klanten van ForFarmers een mooie avond te geven en te bedanken voor de samenwerking. Om het weggeven/doorgeven van kaarten tegen te gaan, is het maximaal aantal tickets vier stuks per persoon. 
   
 • Wanneer worden mijn kaarten verstuurd?
  Na het bestellen van de kaarten krijg je de kaarten toegestuurd per e-mail. 
   
 • Waarom moet ik mijn kaarten voor 1 september bestellen?
  De organisatie van dit evenement kost veel tijd en geld. Om ervoor te zorgen dat onze bezoekers het aan niets ontbreekt, moeten we weten hoeveel mensen er komen. Denk logistiek, horeca, faciliteiten etc. 
   
 • Waarom vragen jullie om de kaarten voor 1 augustus te reserveren?
  Hoe eerder wij weten hoeveel bezoekers we ongeveer mogen verwachten, hoe mooier en beter wij het feest voor iedereen kunnen maken. Ook wij hebben te maken met uitdagingen op het gebied van personeel, veranderende prijzen en logistieke uitdagingen. Hoe eerder wij zaken kunnen bevestigen, hoe beter het feest wordt!
   
 • Ik heb de code gebruikt, maar het bestelproces niet afgemaakt of de tijd is verstreken, wat nu?
  Je kan de code nogmaals gebruiken zolang je niet definitief de kaarten hebt besteld. Zodra je de code hebt gebruikt en kaarten hebt ontvangen, kan je hem niet nogmaals gebruiken. Je kan dus niet éérst twee kaarten en daarna nog eens twee kaarten bestellen.

Toegankelijkheid

 • Ik loop op krukken, mogen die mee de zaal in?
  Krukken mogen mee het terrein op in bij normaal gebruik. Bij constatering van misbruik volgt uitzetting van de betreffende persoon. 
   
 • Kan ik medicijnen mee naar binnen nemen?
  We raden aan om geen medicijnen mee te nemen. Als het noodzakelijk is dien je een doktersverklaring bij je te hebben.
   
 • Is er de mogelijkheid om te kolven?
  Ja, bij de EHBO-ruimte van het Farmers Fest kun je je melden om te kolven. Zij zullen je dan doorverwijzen naar een rustige omgeving van de EHBO.
   
 • Welke voorzieningen zijn er voor gebruikers van rolstoel of rollator? 
  Er is een mindervalide-toilet en een ingang voor minder validen (met rampje).

Tijdens het Farmers Fest

 • Is eten en drinken inbegrepen in mijn ticket?
  Bij de ontvangst op het festivalterrein, ontvangt iedere bezoeker vijf muntjes voor de eerste drankjes. Daarnaast ontvang je een munt voor zowel de barbecue als een broodje braadworst later op de avond. Je kunt aanvullende munten kopen met zowel contant geld als de pinpas bij de verkooppunten aan het begin van het terrein. Goed om te weten: de munten kunnen aan het einde van het festival niet ingeruild worden voor geld.
   
 • Kan je extra consumptiemunten bestellen?
  Elke bezoeker krijgt 5 gratis munten. Extra munten zijn te koop op het terrein. Onze voorkeur heeft het betalen per pin, maar contant betalen is ook mogelijk .  
   
 • Kun je eten op het terrein?
  Voor elke bezoeker is een gratis barbecue geregeld tussen 17.00 en 19.00 uur. Daarnaast worden er hapjes uitgeserveerd. Wie wil kan aan het einde van de avond tegen betaling (met munten) een frietje halen.
   
 • Zijn er kluisjes of een garderobe aanwezig?
  Er is een beperkt aantal kluisjes beschikbaar op Farmers Fest. Je kunt tijdens het festival een (gratis) kluisje gebruiken. We hebben niet voor iedereen een kluisje, dus maak indien mogelijk met meerdere personen gebruik van een kluisje, zodat iedereen zijn trui of jas kan opbergen.
   
 • Is het toegestaan foto's of video's te maken?
  Foto’s en filmpjes maken tijdens het evenement? Leuk! Hoe mee, hoe beter. Gebruik #farmersfest als je een foto wil delen op de sociale kanalen. Er is een photobooth, een fotograaf en cameraman om het festival vast te leggen. Het is niet toegestaan om professionele foto-, film- en opnameapparatuur mee te nemen naar Farmers Fest 2022. Ook is het niet toegestaan om opnamen of foto’s die je gemaakt hebt voor commerciële doeleinden te gebruiken.
   
 • Is het verstandig om warme kleding aan te trekken?
  Farmers Fest 2022 vindt buiten plaats. Er is een tent waar de optredens plaatsvinden, het voorplein waar je kunt eten en een biertje kunt drinken is in de open lucht. Het is inmiddels al eind september, het wordt eerder donker en het koelt ’s avonds af. Het lijkt droog te blijven, echter kan dit komende dagen nog wisselen. Kortom, kijk goed naar de weersvoorspellingen en houd hier rekening mee in je kledingkeuze.

Ticketinformatie

 • Download vooraf jouw e-ticket
  Download jouw e-ticket uit de bevestigingsmail. Tickets kunnen vanaf je telefoon gescand worden, zet hem wel even op maximale lichtsterkte. We zijn compleet uitverkocht, er zijn geen extra tickets meer te krijgen.
   
 • Tickets besteld en kom je niet?
  Mail dan je tickets naar info@farmersfest.nl zodat we klanten op de wachtlijst blij kunnen maken met een ticket.

Na het Farmers Fest

 • Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
  Gevonden voorwerpen worden verzameld bij ForFarmers en Lochem. Neem contact op met info@farmersfest.nl als je iets kwijt bent.  
   
 • Komt er een volgende editie?
  Afhankelijk van de animo voor het feest overweegt ForFarmers of er een nieuwe editie van het Farmers Fest komt. 
 • Ik heb een vraag waar ik nu geen antwoord op gevonden heb, wat te doen?
  Via info@farmersfest.nl zijn we bereikbaar voor vragen rondom het Farmers Fest 2022.