Waar ben je naar op zoek?

Duimen voor een mooie oogst

ForFarmers nieuws ForFarmers nieuws15-6-2023

Hoe breng je kinderen respect voor de natuur bij en het besef dat ons voedsel niet in de supermarkt groeit? Cor Sijbesma weet het wel: laat het ze vooral zelf ervaren. De Allround Operator bij ForFarmers in Zwolle startte ongeveer tien jaar geleden met een paar ‘ooms’ een schooltuin voor de basisschool in Willemsoord om de kinderen te laten ervaren waar de groente vandaan komt.

Als blijk van waardering steunt ForFarmers dit mooie initiatief al enkele jaren met een geldbedrag, waarmee onder andere zaaigoed wordt gekocht. Onlangs stuurde Cor een update met wat foto’s die we hier graag delen.

“We hebben weer veel gedaan”, vertelt Cor. “De plantjes die de kinderen op school en thuis hebben opgekweekt, hebben vaste grond gekregen. En samen met een aantal kinderen en de buren van ome Hans zijn er reparaties uitgevoerd aan de slang die we voor de beregening gebruiken. Kortom een paar leerzame en nuttige uurtjes. Wij als ooms vinden het ontzettend leuk om te doen en we willen bij dezen Forfarmers ontzettend bedanken voor de financiële bijdrage.”

Afbeelding: 230615_schooltuinproject_inline_2
Het zaaien gebeurt op school, daarna is het (aan)poten geblazen.