Persbericht17-4-2018
Internationale pluimveedierenartsen delen kennis op ForFarmers Vets In Poultry Event
“Maagdarmgezondheid bij pluimvee en de relatie met nutritie” is het thema van discussie op het internationaal symposium voor pluimveedierenartsen georganiseerd door ForFarmers op 14 en 15 juni 2017. “Een goed ontwikkelde spiermaag maakt het verschil”, stelt Albert Dijkslag, manager nutrition en innovation bij ForFarmers. “Hierbij spelen met name de pH, enzymen en grovere voerdeeltjes een belangrijke rol. Immers, de juiste structuur van het voer verbetert de functie van het spijsverteringskanaal. En legt zo een basis voor goede resultaten op het boerenerf.”
Dijkslag noemt ruwe celstof op zich geen nutriënt. “Maar als het afkomstig is uit de juiste bron en het wordt juist toegepast, dan kan het de prestaties verbeteren. Dat uit zich in een betere benutting van nutriënten en een beter ontwikkeld maagdarmkanaal.” Ook Stephen Lister, pluimveedierenarts uit het Verenigd Koninkrijk benadrukt deze relatie: “Gezonde darmen zijn essentieel voor de algehele gezondheid van de dieren, welzijn en economische productie. Dat geldt voor alle soorten pluimvee.”