Waar ben je naar op zoek?

Veiligheid op het erf blijft belangrijk

ForFarmers nieuws ForFarmers nieuws15-7-2019

Veiligheid is een van de speerpunten van ForFarmers. Maar ook sectorbreed is er steeds meer aandacht voor dit onderwerp. Zo is er vanuit de Nevedi een initiatief - Zero Accidents 2020 - opgestart om ongevallen in de agrarische sector te verminderen. Vanuit ForFarmers is distribution manager Jeroen Franck hierbij betrokken. De Nevedi werkt hierin onder andere samen met Stigas, een organisatie die ondernemers en werknemers helpt om veilig te werken en daarbij gezond en vitaal te blijven. In de week van 16 tot 20 september komt er een landelijke campagne: 'Veilig op 1'.

Gitzwarte dag

Vooruitlopend op deze landelijke campagne heeft Stigas recentelijk een film gemaakt bij Nijhof Wassink, een van onze transportpartners. Aanleiding voor deze film was het ongeval ongeveer drie jaar geleden waarbij een van hun chauffeurs onder een silo is gekomen en dit niet heeft overleefd.

Nijhof Wassink gebruikt deze film om bij opdrachtgevers en bij boeren aandacht te vragen voor veiligheid. “Om de noodzaak van veilig werken op het boerenerf onder de aandacht te brengen en iedereen ervan te doordringen dat het onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is om dat te doen, heeft Stigas in samenwerking met Nijhof-Wassink een korte film gemaakt. Deze film had nooit gemaakt mogen worden. Kijk samen met Johan terug op een gitzwarte dag bij Nijhof-Wassink. Ik wil u vragen om samen met ons de handschoen op te pakken om Veiligheid op 1 te zetten op het boerenerf”, aldus de oproep van Nijhof Wassink aan opdrachtgevers en boeren.

FarmRisk

ForFarmers ondersteunt dit initiatief en draagt deze boodschap mede uit. Onder andere door onze deelname aan de landelijke campagne van Zero Accidents 2020. Maar bijvoorbeeld ook met onze eigen FarmRisk-aanpak, waarbij speciaal getrainde chauffeurs de veiligheidsrisico's op het boerenerf inventariseren en onze klanten bewust maken van de risico’s op hun erf.

Veilige voersilo's - het is de allerhoogste tijd!