Waar ben je naar op zoek?

Mineralen voor geiten

Een geit heeft een zeer specifieke mineralenbehoefte, en daarom heeft ForFarmers Univit Capri ontwikkeld: een mineralenmengsel afgestemd op de behoefte van geiten. Univit Capri ondersteunt de weerstand van de geit en draagt bij aan een betere gezondheid voor (hoogproductieve) melkgeiten. Capri melkt beter!

Gezonde geiten met sterke klauwen

Univit Capri bevat extra vitaminen, waaronder vitamine B1 en B8 (biotine). Deze ondersteunen de energiestofwisseling en zorgen voor sterkere klauwen. Ook bevat het natuurlijke antioxidanten voor een maximale weerstand, zodat de geiten gezond blijven.

Geitenspecifiek

Een geit is geen koe. Univit Capri bevat bewust geen selenium, omdat dit vaak al in voldoende mate in het bloed aanwezig is. De bloedwaarden van koper en zink bij melkgeiten zijn vaak (te) laag. Daarom zit er een hoog aanbod koper en zink in ons mineralenmengsel. Hiervan is een derde organisch gebonden, wat zorgt voor een betere benutting. Daarnaast wordt door de organische binding de antagonistische werking van andere mineralen omzeild. De extra toevoeging van calcium en magnesium in Univit Capri voldoet bovendien aan de wensen van de geit in de transitieperiode.

​​​​​​​Bufferende werking

Univit Capri bevat natriumbicarbonaat voor een snelle bufferwerking en zeealgenkalk voor een geleidelijke bufferwerking, waardoor er minder kans is op verzuring. Daarnaast bevat het levende gisten.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie over mineralen voor geiten of een advies op maat, neem dan contact op met uw specialist, dealer of Klantenservice Herkauwers.